Richie Vandamme uit Oostende neemt deel aan Humo’s Rock Rally

Redactie KW

Richie Vandamme of Johnny Favourite is een Oostendse hiphopartiest met al redelijk wat ervaring op de planken. Twee jaar geleden werd Johnny Favourite al geselecteerd voor Humo’s Rock Rally, maar dan met ‘harde hiphop’. Deze keer wordt het optreden uitgebreider en voor alle leeftijden gebracht.

“Dit jaar is beslist om de Johnny Favourite show meer muzikaal te brengen”, zegt Richie (32). “Met instrumenten, gastartiesten, alles erop en eraan. Een meer aanvaardbaar optreden zeg maar, voor alle leeftijden. Madsin is dan meer de gekke kant. Maar het zijn allemaal dezelfde mensen. Ik heb er alvast voor gezorgd dat de jury en de mensen in het publiek er uitgebreid van zullen genieten.”

Mensen beroeren

“Wat ik van de deelname verwacht is moeilijk”, gaat Richie verder. “Eigenlijk verwacht ik niets. Alles wat extra bijkomt is bonus. Het enige wat ik wil is mensen beroeren met mijn muziek. Mensen een avond geven om niet snel te vergeten. Uiteraard wil je verder groeien, maar ik haal mijn energie en kracht uit het brengen van de muziek voor anderen.”

De 20ste editie van Humo’s Rock Rally vindt plaats op verschillende locaties van 15 januari tot 13 februari. Johnny Favourite treedt op op zaterdag 16 januari in De Zwerver in Leffinge. (JRO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.