Oostende is gaststad voor eerste uitreiking Boon-prijzen op 24 maart 2022

In cultuurcentrum De Grote Post in Oostende worden op 24 maart 2022 de eerste Boon-prijzen, de nieuwe Vlaamse literatuurprijzen, uitgereikt.© TVDA
In cultuurcentrum De Grote Post in Oostende worden op 24 maart 2022 de eerste Boon-prijzen, de nieuwe Vlaamse literatuurprijzen, uitgereikt.© TVDA
Bron: Belga

De uitreiking van de eerste Boon-prijzen, de nieuwe Vlaamse literatuurprijzen, zal op 24 maart 2022 plaatsvinden in Oostende, meer bepaald in cultuurcentrum De Grote Post. De kuststad haalde het uit 14 kandidaten. De gaststad van de Boon ligt wel maar voor één jaar vast. Alle steden kunnen zich dus opnieuw kandidaat stellen voor de uitreiking in 2023.

Eerder dit jaar raakte bekend dat Vlaanderen in maart 2022 opnieuw kan uitpakken met een grote literaire prijs, of beter gezegd literaire prijzen. Vanaf dan zal Vlaanderen jaarlijks de Boon-prijzen uitreiken. Er komt een Boon voor fictie en literaire non-fictie en een Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. In beide categorieën bedraagt het prijzengeld 50.000 euro.

Gastvrijheid, toerisme en literaire traditie

Het was nog wachten op de locatie voor de uitreiking van de prijzen. Voor de eerste uitreiking op 24 maart 2022 is de keuze gevallen op Oostende. De kuststad haalde het uit 14 kandidaturen. De vzw Literatuurprijs Vlaanderen koos om verschillende redenen voor Oostende. “De troeven? Een combinatie van gastvrijheid, toerisme en literaire traditie”, klinkt het.

Burgemeester is ‘vereerd’

Burgemeester Bart Tommelein is ‘vereerd’ met de keuze voor Oostende. “Deze prijzen passen perfect bij het literaire verhaal dat Oostende de komende jaren wil schrijven”, aldus Bart Tommelein.

Het is niet zeker of Oostende ook nadien nog zal instaan voor de prijsuitreiking. De gaststad van de Boon ligt namelijk maar voor één jaar vast. Alle steden kunnen zich opnieuw kandidaat stellen voor de uitreiking in 2023.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten