Omnisportclub Servi zit voortaan in het archief van Heuvelland

Redactie KW

Het Heuvellandse gemeentearchief heeft het archief van Omnisportclub Servi mogen ontvangen uit de handen van Johan Dierynck (secretaris), Georges Leroy (voorzitter) en Freddy Gekiere (penningmeester).

Na een werking van 43 jaar stopte de Omnisportclub Servi, voluit Sport en Recreatie voor Iedereen, in 2020. Het rijk gevulde archief van de sportclub omvat fotoboeken, dia’s, alle affiches en flyers. Alsook video’s van festiviteiten in de jaren ‘80 en ‘90.

Medaille

De drie bestuursleden ontvingen verder ook een medaille van de provincie West – Vlaanderen voor hun meer dan 30 jaar mandaatfunctie in de vereniging. Deze medaille werd uitgereikt door Christophe Dejaegher, voorzitter van de provincieraad. De omni-sportclub Servi was liefst 43 jaar de gangmaker voor wie graag recreatief sportte in Wijtschate. “We zijn blij dat er uit onze werking een aantal clubs op zelfstandige basis zullen verder doen,” aldus Johan Dierynck, van bij het onstaan van de club de secretaris.

Sport en Recreatie voor Iedereen zo klinkt Servi voluit. De naam werd bedacht door Johan Dierynck en gaf goed weer waarvoor de club stond. “Het organiseren van sportactiviteiten op recreatieve basis voor iedereen die zin had om te sporten.”

Tot en met de bouw van de sporthalle in 1994 was het sportplein gelegen in wat toen de Poperingestraat, de huidige Vierstraat, de uitvalbasis. “Een van de eerste sporttakken waarmee we uitpakten was volleybal en daarvoor trokken we de lijnen met kalk op de speelplaats van de gemeentelijke meisjesschool.” In een snel tempo volgden aansluitend heel wat andere sporttakken: turnen, dansen, veteranenvoetbal, tennis en wielertoerisme

Speciale aspecten bewaren

Met het uitgeven van een boekje werd vorige zomer een overzicht gegeven van bij de start in 1977 tot en met 2020.Voordien ontving de gemeente ook de archieven van Parochie Wijtschate, Stichting Kemmelberg vzw, Bebloemingscomité (Kemmel) en Toneelvereniging Goedwilligh in ’t Herte (Nieuwkerke). Deze recente en voorgaande schenkingen worden allen bijgevoegd in het gemeentearchief in Wijtschate en opgenomen in de online inventaris. Het opnemen van deze archieven is een garantie dat belangrijke aspecten van het verenigings -en gemeenschapsleven in Heuvelland voor later worden bewaard.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier