Mygun doet nineties-grunge herleven op debuutsingle ‘Arise’

© Ruth Decaesstecker
Redactie KW

Henk Vanhee, zanger van Cowboys & Aliens, uitvinders van de vaderlandse stonerrock, heeft een nieuwe muzikale uitlaatklep die gevoed wordt door het songschrijverstalent van gitarist Arnaud De Rouck. Brugge is een nieuwe uitermate talentvolle rockband rijker.

‘Arise’ is de voorbode van ‘Dry Season Has Come’. Deze ep bevat zes nummers en zal je vanaf vrijdag 11 december via digitale streamingsites kunnen downloaden. Een fysieke release onder de vorm van een vinylplaat volgt in januari.

Als voorbode is er de prima debuutsingle ‘Arise’, door producer Pieter Nyckees voorzien van een kathedraal van een sound en met een sobere videoclip op basis van beeldmateriaal van bassist Thomas De Sauter.

“Het is een autobiografisch getinte song over veerkracht. Ik zing over een kapotte relatie en hoe je daar als individu uit kan kruipen”, schetst frontman Henk Vanhee. “Ondanks de melancholische ondertoon schemert er hoop doorheen de lyrics van ‘Arise’. Onze sound zou je kunnen omschrijven als nineties grunge met melodieuze weerhaken.”

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten