Muziekclub De Zwerver haalt de band Schroothoop in huis met ‘Slag van de Molen’

Redactie KW

Muziekclubs zoeken een manier om coronaproof concerten aan te bieden. Met ‘Slag van de Molen’ lanceert Muziekclub De Zwerver een reeks zomerconcerten. De band Schroothoop is een opvallende naam. Hun debuutplaat werd geproduceerd wordt door (uitgeweken) Bruggeling Dijf Sanders.

In de schaduw van de Groenhagemolen, aan de Groenhagestraat in Leffinge, presenteert Muziekclub De Zwerver deze zomer vier weekends lang, twee dagen per weekend, een selectie jong talent. “Twee dagen wijden we aan de Jong Muziek-selectie van Theater Aan Zee en één dag staat er comedy op het menu“, verduidelijkt Lode Pauwels, coördinator van De Zwerver. “Op de andere dagen geven we een podium aan onder meer Meskerem Mees, RHEA, Hi Hawaii, Chibi Ichigo, Kel Assouf, Vito en Schroothoop.”

Vuilnisbakken als instrumenten

Een van de bands heet dus ‘Schroothoop’. De naam van dit Brusselse drietal is niet lukraak gekozen. Hun zelf omschreven junkjazz is een instrumentale mengeling van wereldmuziek. Hun muzikale bricolage is samengesteld uit Marokkaans chabbiklanken, ritmes die uit de Balkan geïmporteerd zijn en Oosterse melodieën. Voor deze exotische geluiden grijpen ze niet terug naar reguliere instrumenten. Ze wenden onder meer klarinetten aan die gemaakt zijn uit pvc-buizen, hihats van deksels van conservenblikken, bezemstelen, plastic voorwerpen en zelfs vuilnisbakken.

‘Klein gevaarlijk afval’, het debuutalbum van Schroothoop, werd geproduceerd door de (uitgeweken) Bruggeling Dijf Sanders. Eerder dit jaar bracht hij zelf de langspeler ‘Puja’ uit. Op het album koppelt hij veldopnames uit Nepal aan studio-opnames in de Ardennen. Halverwege mei vierde hij samen met zijn maatje Jason Dousselaere een comeback van hun project Teddiedrum. De single ‘Lockgown Love’ is een eerste teken van die hernieuwde samenwerking. Met de productie voor Schroothoop toont Sanders aan dat hij één van de meest veelzijdige muzikanten-producers van de huidige Vlaamse (rock)muziekscene is.

Reserveren met je bubbel

Op de website van De Zwerver vind je het volledige programma van ‘Slag van de Molen’. Tickets en reserveraties voor de gratis concerten zijn enkel online mogelijk via www.dezwerver.be. Toegangsbewijzen kun je aanschaffen voor bubbels van maximum tien personen.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten