https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitgeweken Vichtenaar Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded, viert twintigjarig bestaan van de band met best-of album

Absynthe Minded met frontzanger Bert Ostyn.© Sony Music
Absynthe Minded met frontzanger Bert Ostyn.© Sony Music
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Absynthe Minded, de band rond zanger-gitarist Bert Ostyn die afkomstig is van Vichte, bestaat 20 jaar en viert dit met de release van een best-of album, Saved Along The Way – the best of Absynthe Minded.

Sweet Oblivion . Dit was in 2002 de titel van de eerste demo waarmee het Absynthe Minded Quartet naar aandacht hengelde. Die kwam er gauw, mede dankzij een tweede plaats in de finale van Humo’s Rock Rally twee jaar later. The Van Jets zegevierden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De sound, toegankelijke indiepop doortrokken van jazz, gypsy swing en rock zou voor Absynthe Minded de muzikale hoeksteen vormen van een carrière met ondertussen zeven full-cd’s en héél veel muziek. Ondertussen zijn we twee decennia later. Tijd voor een balans.

Cd én elpees

De warme vocalen van de naar Destelbergen uitgeweken Vichtenaar Bert Ostyn zijn te beluisteren op de verzamel-cd én elpee Saved along the Way . Allebei dubbelaars, maar niet gelijklopend. De cd-versie bestaat uit twee schijfjes. Het eerste telt 16 tracks, waaronder de klassieker Papillon , Envoi en My Heroics, part one . Op het tweede fêteert Ostyn zijn deelname aan het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’. Meezingen met zijn versie van Zeven anjers, zeven rozen , het kàn.

De vinylversie bevat vier maal vier tracks, zonder Medialaanconnotatie.

Zowaar, nummer één

Bert Ostyn komt deze week trouwens op nummer één binnen in de Ultra Album top 200. Hoezo? Jawel. Hij verleent zijn medewerking aan Sporen , een nummer van Niemandsland , de nieuwe en derde cd van de Antwerpse troubadour Tourist LeMC, die eerder ook al met Raymond van het Groenewoud werkte.

Ondertussen hoopt Absynthe Minded op woensdag 22 december zijn schare fans opnieuw in de ogen te kunnen kijken in de Vooruit in Gent. Moet lukken toch, mijnheer Van Ranst?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.