Tien Om Te Zien Live: hét muziekfeest van de zomer vanavond op jouw tv-scherm

Tien Om Te Zien Live wordt vanavond uitgezonden op VTM. © DPG Media
Phebe Somers

Al wie voor het jaar 2000 is geboren schiet ongetwijfeld meteen vol nostalgie. Afgelopen woensdag barstte het feest los in Middelkerke, want Tien Om Te Zien maakte een memorabele comeback. De opnames van het veelbesproken evenement zijn dus al achter de rug, maar nu worden die ook losgelaten op de Vlaamse huiskamers. Zit jij op post vanavond?

Na lang anticiperen was het vorige week woensdag eindelijk zover: de comeback van Tien Om Te Zien. Zo’n 4.500 aanwezigen konden genieten van een stevige brok nostalgie, maar ook van de meest recente hits uit het Vlaamse muzieklandschap. Alles geheel Covid Safe, en de foto’s die al verschenen liegen er niet om: het voelde een beetje zoals thuiskomen.

Oud en nieuw

Natuurlijk wil ook de rest van Vlaanderen kunnen meegenieten van dit ongezien muziekfeest. Dat kan vanavond (1 september): om 20.35 uur kun je de eenmalige terugkeer van Tien Om Te Zien bekijken bij VTM en VTM GO. “Wat hebben wij hiernaar uitgekeken hé Anne!”, trapt Willy Sommers de uitzending af. “Een zeedijk vol met fijne mensen die graag van muziek genieten. Daar doen we het voor. Wij doen hier vanavond een groot muziekfeest losbarsten met niet alleen een top 10 met hits van nu, maar ook de top 10 van vroeger.” (lees verder onder de foto)

Kathleen Aerts bracht het nummer ‘Droom!'.
Kathleen Aerts bracht het nummer ‘Droom!’. © DPG Media

De gehele avond stond onofficieel in het teken van ‘oud ontmoet nieuw’. De top 10 legendarische Tien Om Te Zien-songs werden afgewisseld met een top 10 van hedendaagse tophits. Zo zien we niet enkel Get Ready!, Sam Gooris, Clouseau en Mama’s Jasje de revue passeren, maar ook Niels Destadsbader, Metejoor, Bazart, Bart Peeters en Regi. Grace, de winnares van The Voice van Vlaanderen, bracht zelfs in absolute primeur haar allereerste single Freedom, waar ze zelf aan meeschreef. Tot slot kun je je ook verwachten aan een reeks leuke TOTZ-fragmenten uit de oude doos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.