Tien om te Zien verovert Middelkerke: “Ze mogen volgend jaar terugkomen”

Tien om te Zien zorgde voor heel wat volk op de zeedijk, net zoals vroeger. © LUC CASSIMAN
Paul Bruneel

Het werd aangekondigd als hét zomerevenement van 2021 en dat is het ook geworden. Het legendarische programma Tien om te Zien streek woensdag neer in Middelkerke en veroverde de badplaats.

Meer dan 20 artiesten brachten er hits van vroeger en nu en de menigte die zich verzameld had op de site van het vroegere casino zong mee. Vele muziekfans wilden erbij zijn en namen deel aan wedstrijden om een ticket op de kop te kunnen tikken. Er konden ongeveer 5.000 mensen bij zijn. Op de Zeedijk en op de balkons van de appartementsgebouwen in de omgeving stonden nog eens een pak mensen om toch maar een glimp te kunnen opvangen van de artiesten die aan en af werden gereden met een shuttle.

Blije burgemeester

In het centrum De Branding was de verzamelplaats voor de artiesten en ook daar stonden fans hun idool op te wachten. Ze waren er allemaal: van Clouseau over Niels Destadsbader en Bart Peeters, tot Luc Steeno, Regi en Sam Gooris. Onder de aanwezigen ook burgemeester Jean Marie Dedecker. “Dit is een fantastische avond voor Middelkerke, voor de Vlaamse artiesten en voor hun fans. Blij dat we dit naar Middelkerke hebben kunnen halen. Wat mij betreft mogen ze volgend jaar zeker terugkomen en niet één keer, maar iedere maand als het nodig is. Ik meen te mogen zeggen dat Middelkerke echt wel prachtige dingen naar de badplaats heeft gehaald, want naast Tien om te zien was er ook nog de Proximus Pop-up Arena met heel wat toppers en de klassieke concerten.”

Tien om te Zien werd afgesloten door Regi en Niels Destadsbader met hun zomerhit ‘De wereld draait voor jou’. Zij kregen een gouden plaat en als apotheose was er nog vuurwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier