The Wigans lanceren op heel creatieve manier nieuwe LP ‘Made With Verve’ in Oud Cortryck

Jan Goddaer en Yoeri Paesschesoone vormen samen The Wigans © The Wigans
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op 26, 27 en 31 oktober wordt de gloednieuwe LP ‘Made With Verve’ van de Kortrijkse coverband The Wigans met bijhorende kunst en een live radioprogramma voorgesteld aan het grote publiek in café Oud Cortryck in de Wijngaardstraat. Voor de voorstelling van 31 oktober zijn er nog een 20-tal plaatsen.

‘Made With Verve’ is de naam van het artistiek project van Jan Goddaer (basgitaar) en Yoeri Paesschesoone (bezieler van het project, zanger/gitarist), het duo achter de nieuwe Kortrijkse coverband The Wigans. “We laten muziek en kunst blenden tot één mooi harmonieus geheel waarin een boodschap van hoop en toekomst verscholen zit”, legt Yoeri uit.

“Wat het concept uniek maakt, is dat de LP bestaat uit 11 covers die op het eerste gezicht lukraak gekozen lijken, maar de songs zijn met zorg samengebracht en hebben specifieke versregels die samen een rode draad vormen over kracht en hoop om te ontsnappen uit de dagelijkse ratrace. Een ratrace die vaak leidt tot depressie, burn-outs en langdurige afwezigheid. Vriendschap is één van de sleutelwoorden om mensen die het moeilijk hebben opnieuw op weg te helpen.”

“De songs zijn met zorg samengebracht en hebben specifieke versregels die samen een rode draad vormen over kracht en hoop om te ontsnappen uit de dagelijkse ratrace” – Yoeri

De muzikale set bestaat uit Engelstalige covers van grootmeesters zoals Richard Ashcroft (The Verve), maar ook Nick Cave, David Bowie, Sir Elton John, John Lennon, … Tijdens de voorstelling komen mensen terecht in een radioprogramma waar ze live (on-air) meegesleept worden in een verhaal waar kunstwerken, via muziek, tot leven worden gebracht.

Tijdens de live voorstelling wordt de LP live en minimalistisch akoestisch gespeeld. De huiskunstenaar van The Wigans, Wouter Tack, schilderde 11 kunstwerken die samengaan met de songs en die voor het eerst het buitenlicht zullen zien tijdens het openingsweekend op 26 en 27 oktober. “Eén van de kunstwerken en het bijhorend lied ‘No Surprises’ van Radiohead moet je zeker gezien hebben. Prachtig werk!” tipt Yoeri.

Samenwerking Het Ventiel

Last but not least vermelden we dat we een samenwerking hebben opgezet met Het Ventiel, een organisatie die zich inzet om jong dementie meer in de kijker te plaatsen. Bij elke voorstelling wordt er een twaalfde kunstwerk geveild waarvan de opbrengst naar Het Ventiel zal gaan. Ook wordt een deel van de verkoop van de kunstwerken en de LP aan dit goede doel geschonken.”

Alle info en tickets zijn terug te vinden op www.madewithverve.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier