https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Serge Gobin kiest zijn mooiste momenten bij Tien Om Te Zien

Serge Gobin woont tegenwoordig in Oostende, hij is nog steeds bij tal van evenementen betrokken. (gf)(gf) © (gf)
Peter Soete

Op 25 augustus vinden in Middelkerke de opnames plaats van een eenmalige aflevering van Tien Om Te Zien. Er worden tien hedendaagse en tien nummers uit de oude doos gebracht die op woensdagavond 1 september worden getoond op VTM. Roeselarenaar Serge Gobin alias Bingo was dertig jaar geleden een graag geziene gast in Tien Om Te Zien. We overlopen samen zijn vijf mooiste momenten.

1. Arabeat in TOTZ

“Toen ik op 3 december 1989 als Bingo met Arabeat in Tien Om Te Zien optrad, moest ik mezelf eens in de wangen knijpen. We hadden Arabeat opgenomen ‘om te lachen’, zoals we dat zo mooi zeggen. Jos Van Oosterwyck pikte het nummer echter op voor het nieuwe programma Tien Om Te Zien op VTM en ik kwam halsoverkop terug van reis om een act uit te werken en om een ‘Tingeling’ voor Ali Baba te laten maken. Die tekst alleen al: ‘In de Sahara tussen de kamelen, zat Ali Baba met zijn Tingeling te spelen’, maar jongens toch (lacht). Je zou dat nu moeten zingen én dan nog met zo’n foutief accent, het kot is te klein!”

“Wist je trouwens dat de ‘Hela hela’ werd ingezongen door een vriendengroepje dat we uit een café hebben gehaald? Grote budgetten hadden we niet, hé. Maar we hebben wel formidabel plezier gemaakt toen.”

2. Opnames in Leuven

“De eerste afleveringen van Tien Om Te Zien werden opgenomen in Londerzeel, in de televisiestudios van Emly Starr die nog naar het Eurosongfestival is geweest voor België. Nadien verhuisde TOTZ naar de Manhattan in Leuven. Voor ons was dat een beetje verder rijden want we moesten over de ring van Brussel. Maar we vonden dat niet erg. De opnames waren op maandag en dinsdag en het was eigenlijk niet te doen om op maandagavond naar huis te rijden. We bleven dan ’s avonds maar in Leuven met veel productiemensen en artiesten en gingen dan eerst een stukje eten in de Orient op de Oude Markt. En nadien bleven we uiteraard altijd ‘plakken’ met de collega’s.”

“Ik was altijd aanwezig bij de opnames. Ik was namelijk niet alleen performer als Bingo maar ook manager van enkele artiesten. De set van TOTZ was eigenlijk mijn kantoor. Iedereen die je moest zien als performer of manager was daar toch!”

3. Tien Om Te Zien in het Sportpaleis

“De allereerste TOTZ in het Sportpaleis in Antwerpen in het begin van de jaren 90 was eveneens onvergetelijk. Ik was erbij en mocht optreden voor 20.000 toeschouwers. Ik stond toen op nummer 2 en Jimmy Frey stond met ‘Samen Leven’ van Levenslijn op nummer 1. Ik moest optreden in het tweede deel en had dus even tijd. Ik ging helemaal naar de nok van het Sportpaleis en bekeek de zaal die uit de bol ging. Ik heb nooit zenuwen gehad voor een optreden maar die keer écht wel. Maar dat ging snel over toen ik op het podium stond met mijn Tingeling want ik had nog maar ‘In de Sahara’ gezongen of de hele zaal nam al over. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er aan denk.”

4. King Beach

“De King Beach in Blankenberge zal natuurlijk altijd verbonden blijven met Tien Om Te Zien. De NMBS legde vijf à zes extra treinen in alleen maar met fans van Tien Om Te Zien. Sommige fans stonden al van ’s morgens te wachten aan het podium en tegen ’s avonds telde men soms 20.000 toeschouwers.”

(gf)
(gf)

“Er was voor de artiesten een loopbrug boven de toeschouwers gebouwd van in het casino tot achter de coulissen. Wanneer we dan over die brug liepen, gingen de mensen al uit de bol en begonnen ze te joelen en te zingen. Na de uitzending gingen we dan een hapje eten bij Chez Benny en bleven we soms plakken tot vijf uur ’s morgens. Soms ging ik dan met Mike Verdrengh, Guido Depraetere, Jos Van Oosterwyck en Roland, de man van Ingeborg ’s anderdaags een partijtje golf spelen in de Royal Ostend Golf. Guido was er lid en praatte ons altijd binnen (lacht). Ja, those were the days!

5. De Levenslijn-trein

“VTM stak ook de schouders onder Levenslijn, een Vlaamse liefdadigheidscampagne. Jimmy Frey was met ‘Samen Leven’ het gezicht van Artiesten Tegen Kanker en de eerste campagne was meteen een enorm succes. Er waren zelfs Levenslijn-treinen die van Oostende naar Leuven spoorden gevuld met Tien Om Te Zien-artiesten. Die gaven dan een optreden in de grote stations en daar kwam telkens een massa volk op af. Dat was onvoorstelbaar. Wanneer we de stations binnenreden, zagen we de mensen al op elkaar gepakt staan wachten. Het podium werd razendsnel bij het perron gezet en er volgde een optreden. En dan weer verder naar een volgend station. Het was een zeer drukke periode maar zo leuk en warm menselijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.