Opbouwwerken voor Kamping Kitsch Club volop aan de gang

Het decor van Alcatraz wordt vervangen door de kleurige weelde van het verkleedfeest Kamping Kitsch Club. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Op de Lange Munte zijn de opbouwwerken voor Kamping Kitsch Club volop aan de gang. Het decor van Alcatraz wordt beetje per beetje vervangen door de kleurige weelde van het verkleedfeest, waarbij een indrukwekkende planning moet worden gevolgd. De organisatie liet weten aan haar laatste 250 tickets te zitten.

Drie dagen lang was Kortrijk de metal-hoofdstad van het land, waarbij Alcatraz het heiligdom was. Met de laatste fans van het zwaardere gitaarwerk die zijn verdwenen, kon het leger aan podium- en decorbouwers meteen aan de slag. Niet om alle podia af te breken, maar eerder te gaan transformeren. Al jaar en dag werken zowel Alcatraz als Kamping Kitsch Club nauw samen, om zo grote stukken van de bestaande structuur over te nemen.

Totaalbeleving

“Toch is er van lanterfanten geen sprake”, lacht woordvoerster Barbara Soens. “Kamping Kitsch Club is een totaalbeleving, waarbij we gebruik maken van heel wat verschillende podia en tenten. Die moeten natuurlijk ook allemaal nog worden gebouwd, dus niemand kan hier op zijn lauweren rusten. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de King’s Club. Hier hebben we een iconische danstempel uit Aalst nagebouwd. De echte King’s Club bestaat al lang niet meer, maar toch koesterden heel wat feestvierders van weleer leuke herinneringen. Ze zullen zich volledig los kunnen laten gaan. Met de ‘Hitjes voor Titjes’ en ‘In Bed met Hott’ hebben we nog twee compleet nieuwe podia. Die moeten ook allemaal in de juiste setting worden aangekleed, goed voor enkele drukke dagen. Ook de opbouw van de Spoiler Room is geen klein werk en dan spreken we nog niet van de Mijn Stage. Geel, fluo en de absurde prenten zijn opnieuw helemaal van de partij.”

Recordeditie?

Kamping Kitsch Club 2024 zal naar alle waarschijnlijkheid een recordeditie worden, met zowat alle kaarten die de deur uit zijn. Vandaag liet de organisatie via social media nog weten aan de laatste 250 stuks te zijn aangekomen. De weersvoorspellingen voor komend weekend beloven alvast warme temperaturen en heel wat zon.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier