Nieuwe single Goudi andermaal in Oostends dialect

Pierre Goudesone (Goudi) neemt nieuwe clip op in Oostende.© EFO
Pierre Goudesone (Goudi) neemt nieuwe clip op in Oostende.© EFO
Redactie KW

Voor zijn nieuwe single en clip ‘Wind in m’n hart’ keert Pierre Goudesone (Goudi) terug naar Oostende. Een nieuw album met West-Vlaamse songs komt er aan.

Pierre Goudesone was in de jaren ’80 een van de bezielers van de Belgische new-wave met zijn band Flesh & Fell, die hij trouwens het voorbije decennium nieuw leven inblies. Maar de in Brussel wonende Oostendenaar is al 13 jaar bekend als Goudi. Hij deed meer dan 100 optredens, stond op Theater aan Zee en maakte 3 full CD’s met nummers in het Engels en Frans. “Op mijn eerste album stond één nummer in het dialect. Maar van ‘Ieder Ushje, z’n kruushje’ dachten velen dat het Engels was”, lacht Pierre.

“Ik hou van verandering en daarom is het 4e album in het dialect. De uitdaging is groter, maar het is eenvoudiger om in het Oostends te schrijven omdat het mijn moedertaal is. Ik ben vroeg weggetrokken uit Oostende maar bleef wel altijd mijn dialect gebruiken want ook in Brussel zijn er veel Oostendenaars.”

Afzonderlijke nummers

Pierre bracht in aanloop naar zijn album begin 2020 het nummer ‘Makkelijk Gezeid’ (Makkelijker Gezegd) uit. “Maar corona zorgde ervoor dat de release van het album moest uitgesteld worden. We konden niet optreden en het live verdedigen. Vandaar dat ik besliste om de nummers nu afzonderlijk uit te brengen. Er is meer schaafwerk aan dan voor een album. Dat komt er dan zeker tegen september 2021.” En hij vergeet zijn stad ook visueel niet want de clips worden steevast opgenomen in Oostende : ‘Alles Kan Wachten’ deels op het strand en ‘Makkelijker Gezegd’ in de Pink House in de duinen op Raversijde.

Nieuwe single

Voor zijn nieuwe single ‘Wient in mn herte’ (Wind in mijn hart) trok hij naar het strand en werden de binnenopnames gemaakt in een bekende kroeg in de Langestraat. “Oostende betekent heel veel voor mij. Ik hou van de zee, de openheid, de vrijheid. ‘Wient in mn herte’ gaat over verlies en een zwaar hart hebben door bijvoorbeeld relaties. Kris Verdonck, de cineast van clips is ook van Oostende en we draaien hier graag. Je kunt niet elke keer op de zeedijk lopen en daarom kozen we voor LaFayette.”

Pierre wil graag weer optreden : “Vlak na de release van Makkelijker Gezged kon ik nog één optreden doen in de B52 en de respons op de nummers was goed. Je werkt toch een paar jaar aan een album en wil er dan ook mee optreden. De corona zorgt nu voor een uitstel, maar ik hoop snel weer live te spelen. Ook in Oostende.” ‘Wind in m’n hart’ is vanaf uit vanaf 9 april. (efo)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.