Nieuwe single Dijf Sanders tweede voorbode van ep

Ook ‘Swans on Drums’ biedt een muzikale kruisbestuiving van old skool synthesizers en een oriëntaals sfeertje.© GF
Ook ‘Swans on Drums’ biedt een muzikale kruisbestuiving van old skool synthesizers en een oriëntaals sfeertje.© GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Ook ‘Swans on Drums’ biedt een muzikale kruisbestuiving van old skool synthesizers en een oriëntaals sfeertje.

In kringen van fanatieke muziekliefhebbers geldt de naar Gentbrugge uitgeweken Bruggeling David ‘Dijf’ Sanders als een van de best bewaarde geheimen van ons land. Met The Violent Husbands en Teddiedrum mocht hij in underground-kringen even van het succes proeven, maar mainstream zal Sanders allicht nooit worden. Daar is hij te eigengereid voor, een karaktertrek die hem siert. En die zijn producties naar een hoger niveau tillen.

Sanders staat aangeschreven als een samplekunstenaar die de meest uiteenlopende klanken tot een boeiend geheel weet te construeren, getuige zijn nieuwe single ‘Swans on Drums’: https://open.spotify.com/album/0DEL8v3HSCHNAuoAblvsng .

Opnames in Indonesië

Voor zijn vorig jaar verschenen en met lof overladen album ‘Puja’ maakte Sanders opnames in Indonesië en daar zijn sporen van te horen op ‘Swans on Drums’ en op de begin februari uitgebrachte single ‘Stroking the Furnace’. ‘Swans on Drums’ heeft iets beladens. Het ingenieus geassembleerde nummer klinkt alsof het deel uitmaakt van een sinistere soundtrack van een sciencefictionfilm. Het lijkt ook opgevat als een tweeluik, waarbij aanvankelijk percussieve elementen en verderop dreigende synthklanken de boventoon voeren.

Op vrijdag 26 maart verschijnen beide tunes op ‘Lichen’, een nieuwe ep met zes nummers van Sanders. Opvallend is dat hij die ook op ep (vinyl, jawel) en cassette uitbrengt: https://fanlink.to/Lichen . Voor het bijzondere en in het oog springende artwork tekent Brecht Evens.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.