Nieuwe platenmaatschappij Stoan Up Records stelt eerste single voor

Peter Bervoets en Jens Haccour.©JOKE COUVREUR
Peter Bervoets en Jens Haccour.©JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Peter Bervoets (52) en Jens Haccour (26) uit Westrozebeke hebben een eigen platenmaatschappij opgericht. Hun eerste single ‘In Staden is het carnaval terug’ zou het plaatselijke carnaval een boost moeten geven. Het nummer is een herwerkte versie van ‘M’n opoe heeft een zadel op d’r rug’ van André van Duin. Stoan Up kreeg al felicitaties van de Nederlandse topartiest.

Peter Bervoets is met Stoan Up Records niet aan zijn proefstuk toe. “Ik zit al jaren in de business”, vertelt hij. “Zo ontfermde ik me een tijdlang over zanger N. D. Anderson. In 2015 brachten we met I am what I am een nummer uit dat de acceptatie van holebi’s moest bevorderen. Het nummer werd op diverse Nederlandse radiostations gedraaid.”

“Een tijdje geleden begon het opnieuw te kriebelen om een nummer uit te brengen. Met mijn echtgenoot Jens richtte ik Stoan Up Records op. Ons eerste nummer is er eentje om het Stadense carnaval en de gemeente Staden te promoten. Jens en ik zijn immers respectievelijk secretaris en voorzitter van de Gemeentelijke Carnavalsraad Staden en zo nauw bij het carnavalsgebeuren betrokken. Jens is ook de regerende Prins Carnaval in Staden.”

Binnen in Tip Top 40

“In Staden is het carnaval terug is een herwerkte versie van Mijn opoe heeft een zadel op d’r rug , een nummer van André van Duin uit 1985. Stadenaar Luc Grimmonprez zorgde voor de tekst. De muzikale bewerking werd verzorgd door Hans Donners van Recover Productions uit het Nederlandse Sittard. Hans zong het nummer ook in. We plannen ook om het nummer live te brengen met een zanger die ons dialect goed beheerst.”

“André Van Duin lijkt overigens bijzonder tevreden met onze versie van zijn nummer. We kregen immers een mail van hem waarin hij zei dat we het goed gedaan hadden en dat hij ons alle succes toewenst. Het is volgens de Nederlandse topartiest zelfs de eerste keer ooit dat het nummer gecoverd wordt”, vertelt Peter.

“Artiesten uit alle genres zijn bij ons welkom maar je moet wel zangkwaliteiten hebben”

“Ons nummer lijkt het ook verre van onaardig te doen. Deze week kwam het op nummer 31 binnen in de Tip Top 40. We staan daarmee zelfs voor Louis Flion & Koen Crucke en voor Yves Segers. Het nummer blijft bij iedereen hangen en is een echte oorwurm. Toen ik het nummer recent liet draaien op café, begon iedereen spontaan mee te zingen.”

“In het najaar lanceren we een tweede plaatje”, weet Peter, “Daarvoor gaan we samenwerken met carnavals- en dorpsfiguur Josianneke van Staden. Het wordt meer een ambiancenummer in de stijl van Snollebollekes waaraan ook de Oostendse zanger Den Djoff zal meewerken.”

Niet alleen carnavalsliedjes

“Het is overigens niet de bedoeling om alleen maar carnavalsliedjes uit te brengen. Artiesten uit alle genres zijn bij ons welkom. We hebben ook al heel wat reacties via ons Facebookpagina gekregen, maar het is niet de bedoeling om zomaar iedereen toe te laten als zanger. Je moet echt wel zangkwaliteiten hebben.”

“Voor volgend jaar plannen we alvast twee singles: één met de Oostendse zanger Den Djoff en 1 met Ziva, een zangeres met een fantastische stem. Ze doet me aan Tina Turner denken. Toen ik haar voor het eerst hoorde kreeg ik kippenvel.”

In Staden is het carnaval terug kan gestreamd en gedownload worden via diverse platformen waaronder Deezer, You Tube, Spotify, TikTok, Soundcloud en iTunes. Wie het nummer de hitlijsten wil instemmen, kan dat via deze website doen.

Info over Stoan Up Records vind je op Facebook .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.