https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Motsus staat in voorronde Sound Track

Wouter Verhelst, Wouter Velle en Tom Maene zijn hechte vrienden die samen Motsus vormen. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Motsus is het muzikale kind van Wouter Velle, Tom Maene en Wouter Verhelst. De vrienden noemen hun sound polderrock en staan zaterdag 16 oktober in de voorronde van muziekconcours Sound Track, het vroegere Westtalent.

Het verhaal van Motsus – waarvoor de naam staat, is een goed bewaard geheim – startte in 2012, toen jeugdvrienden Wouter Velle (34), Tom Maene (40) en Wouter Verhelst (40) hun passie voor muziek ook in een groepje gingen delen. Alle drie opgegroeid in Oudenburg vonden ze elkaar als tieners in jeugdhuis ‘t Scharnier en werden er later ook bestuursleden. Negen jaar geleden breiden ze aan die vriendschap een muziekband en Motsus was geboren.

“Ons tweede optreden was bij Latent Talent in Bredene, waar we de publieksprijs kregen”, blikt Wouter Velle op de beginperiode terug. “We namen al eens deel aan Westtalent. We kijken dan ook heel erg uit naar zaterdag. Bij de deelnemers is er een grote mengeling aan genres”, vult Tom Maene aan. “En het is een extra motivatie om in 4AD te kunnen spelen, want dit is een echte muziektempel.”

De drie muzikanten zijn vooral autodidact. “We spelen op het gevoel en maken zo ook onze eigen nummers. Die ontstaan tijdens de repetitie in het lokaal van ‘t Scharnier”, vertelt Tom. “We brengen stevige rock, met harde gitaarsound. Een beetje Black Sabbat en Melvins. Het harde werk uit de jaren 90. Wij noemen het polderrock, de link met onze roots. Hoewel we alle drie andere voorkeuren van muziek hebbenpassen we bijzonder goed samen en voelen elkaar aan.”

De drums bij Motsus worden bemand door Wouter Velle, Tom Maene speelt gitaar en Wouter Verhelst basgitaar. Het drietal speelt zuiver instrumentaal, er komt geen zang aan te pas. “Onze gitaren zijn de stem in onze band”, besluit Tom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.