Liveconcert van blinde zanger Dominique De Ruyter in het Sportpark van Wingene

Dominique De Ruyter gaf een optreden dat je live kon volgen op de facebookpagina van Wingene.© Nele
Dominique De Ruyter gaf een optreden dat je live kon volgen op de facebookpagina van Wingene.© Nele
Redactie KW

Muzikant en zanger Dominique De Ruyter (29) geeft elke maandagavond een live optreden in een bepaalde gemeente. Op maandagavond 19 april was hij te gast in Wingene.

De coronapandemie maakt het voor vele mensen moeilijk en het culturele leven ligt zo goed als stil. Dominique De Ruyter uit Torhout is blind geboren en muziek zit in zijn genen. Hij speelt bij diverse lokale bands en dit onder de naam ‘Manic Monday’. Hij mist het enorm om op het podium te staan, om met zijn gitaar te spelen en te zingen. Dominique vond het een schitterend idee om iedere maandagavond ergens in een bepaalde gemeente een live-optreden van enkele minuten te verzorgen. “Ik vond het een hele eer om naar Wingene te mogen komen. Ik hoor op de achtergrond het stromende water en dat brengt rust. De ideale plaats om op te treden in deze bizarre tijd.”

Leuke verrassing

Dominique bracht een klassieker uit de jaren ’90, Basket Case van Green Day. Publiek was uiteraard niet toegelaten, maar het optreden was live te volgen op de Facebookpagina van de gemeente Wingene. Burgemeester Lieven Huys, schepen Brecht Warnez en Maarten Huvaere, voorzitter van de Cultuurraad waren aanwezig om Dominique welkom te heten. “Het is een leuke verrassing dat Dominique in Wingene wil optreden”, weet de burgemeester. “Wij zijn heel trots dat we hem welkom mogen heten en dat ook wij de zanger mogen leren kennen.” (Nele Sabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.