Kamping Kitsch volledig uitverkocht

Kamping Kitsch, de ‘dulste fjieste van’t land’ wordt op die manier de kamping van de vrijheid. © (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Pukkelpop trok de stekker eruit en creëerde meteen een vlaag van onzekerheid over de Belgische festival scène. Kunnen andere festivals, met de strenge maatregelen die nog altijd van toepassing zijn, alsnog doorgaan? In Kortrijk liggen de kornuiten van Kamping Kitsch er alvast niet wakker van. Hun editie 2021, met 18.000 kaarten, is volledig uitverkocht!

Kamping Kitsch en de coronamaatregelen: het contrast kan onmogelijk groter zijn. Toch kijkt de organisatie optimistisch vooruit en worden ze in hun optimisme gevolg door bijna 20.000 feestgangers die al kun ticket kochten. “Op 21 augustus, de dag van ons evenement, zal de vaccinatiecampagne al ver gevorderd zijn” klinkt het.

“Daarnaast zijn we geen meerdaags festival waardoor niemand tussentijdse testen moet laten afnemen. Een Covid Safe Ticket, een negatieve PCR test van minder dan 48 uur of een negatieve sneltest van minder dan 24 uur is een vereiste. Aan de inkom houdt iedereen afstand en draagt iedereen een mondmasker en van zodra ze de poort voorbij zijn kan het feesten beginnen. We organiseren dan wel een bonte bedoening maar aan de inkom zal iedereen op de juiste papieren worden gecontroleerd. Geen geldig attest? Dan kom je er niet in! Ter plaatse organiseren we ook geen tests maar we zijn er zeker van dat alle bezoekers zodanig gemotiveerd zijn dat ze hun papieren in regel zullen hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier