Izegemse band NØVA lanceert nieuwste single ‘Bumblebee’ in eigen beheer

(gf)
(gf)
Redactie KW

Voor Lewis Hallewaert (22) is het een droom die stilletjes aan werkelijkheid wordt. Onder zijn artiestennaam NØVA brengt hij zijn vierde single ‘Bumblebee’ uit. “De aanloop naar een volledig album,” kondigt hij aan.

Al van kinds af is hij een echte entertainer. Je kon hem al beatboxend en rappend tegenkomen langs de straten. Lewis trad samen met DJ Blackprint op als MC NØVA op fuiven en festivals, tot corona roet in het eten gooide. “Ik mis het enorm. Met al dat thuiszitten had ik het gevoel toch ‘iets’ te moeten doen”, vertelt Lewis. Hij verkende al eerder de productie en het maken van eigen muziek en ging nu een stap verder.

Het is ondertussen een tweetal jaar geleden dat zijn eerste single ‘No Chill’ uitkwam. “Bumblebee is mijn vierde nummer”, vertelt Lewis. “Je mag het echt zien als aanloop naar een eerste album.”

Samen met zijn beste vriend Kobe Lievens zette hij verdere stappen in de wereld van muziek. “In de achtertuin van mijn ouders bouwden we onze eigen studio. Ik kan er mijn creativiteit kwijt, muziek schrijven en opnemen”, vertelt hij. “Mijn ouders steunen me echt 100%. Vandaar ook de shoutout naar mijn mama in de tekst van mijn nieuwste single.”

Eigen productie

Zowel het schrijven en opnemen van de muziek, het opnemen en monteren van beelden gebeurt in eigen beheer. “Ik ben omringd door de beste maten, die dan nog eens enorm getalenteerd zijn. Voor de

videoclips kan ik rekenen op mijn maat Louis Devogele en enkele van mijn andere vrienden figureren dan weer. Ze delen massaal mijn muziek en maken mensen warm voor wanneer er eindelijk weer opgetreden mag worden.” Voor zijn verdere groei hoopt hij met samples tot bij een producent te kunnen stappen. “Het is mijn droom, hier wil ik echt voor gaan.”

Ondertussen werd de video al 1.500 keer bekeken. “Bij 15.000 views laat ik een bij op me tatoeëren”, kondigde Lewis aan in een filmpje op sociale media. Op die manier wil hij het prille begin van NØVA vereeuwigen. Kort daarna werd het opgepikt door vrienden, familie en fans. “Bij 30.000 zet zelfs mijn mama een tattoo!”

Opnieuw optreden

“Ik kijk er enorm naar uit weer te kunnen optreden”, vertelt Lewis. “ Fingers crossed dat het een festivalzomer wordt.” Op een podium staan zal al even geleden zijn, maar Lewis is ervan overtuigd dit snel weer te kunnen oppikken. “Hoe geweldig zou het zijn om er ook mijn nummers te horen?”, besluit hij.

(GS)

Het nummer ‘Bumblebee’ is te beluisteren op Spotify en YouTube. Je kan NØVA volgen op Facebook en Instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier