Guy Verlinde treft raak met song over onvoorwaardelijke liefde

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Het nummer ‘The Way You Are’ van de Gentse singer-songwriter is een ode aan de meest pure vorm van genegenheid, onder welke vorm dan ook.

Een liefde die niemand wil veranderen, een liefde zonder verwachtingen, een liefde vol aanvaarding. “Het is een breekbare, akoestische song met een mooi strijkersarrangement over onvoorwaardelijke liefde: hopelijk doet deze song je minstens aan één iemand denken”, duimt Guy Verlinde.

Hij brengt dit lied uit naar aanleiding van De Week van Belgische Muziek en/of Valentijn. “De coronacrisis hakt genadeloos in op mijn plannen. Alle perspectief is zoek, nu er al bijna een jaar concerten worden uitgesteld, verplaatst en geannuleerd. Zowel financieel als mentaal ben ik richting rock bottom aan het afglijden en heb ik met mijn laatste centen deze single en video opgenomen in eigen beheer.”

“Ik hoop dat De Week van De Belgische Muziek ook kansen zal geven aan muzikanten zoals ik, die professioneel onder de radar van het Vlaamse medialandschap hun ding doen. Ik speel elk jaar zo’n 150 concerten in verschillende landen en verkoop (voornamelijk tijdens optredens) gemiddeld ongeveer 2.000 cd’s en elpees per jaar, wat meer is dan sommige artiesten die wel gesteund worden door een platenfirma en airplay krijgen. Extra exposure zou nu meer dan ooit een steun en erkenning betekenen.”

Beluister de song hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.