https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Günther Neefs viert 25 jaar vriendschap met familie Orlans met concert: “Oostende voelt als thuiskomen”

Olivier Orlans en Günther Neefs. (foto JRO) © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op vrijdag 17 september staat Günther Neefs op de planken in de ACEG Wellington Arena met zijn theatershow ‘Günther Neefs 30 jaar onderweg’. De organisatie is in handen van Blue Sky Concerts, van Niko Geldhof en de familie Orlans, die er nauwe banden op nahoudt met de zanger.

De familie Orlans is ondertussen een begrip in Oostende. Patrick Orlans (65) werd in november 2013 commercieel bestuurder bij eersteklassevoetbalclub KV Oostende. Sinds 2016 is hij er algemeen directeur. Zijn zoon en eventorganisator Olivier Orlans (41) heeft samen met Niko Geldhof de touwtjes in handen bij Blue Sky Concerts.

Patrick en Olivier zijn al jaren goed bevriend met Günther Neefs. Het concert van Neefs betekent voor beiden dan ook erg veel. Het is de viering van enerzijds 30 jaar Günther Neefs op de planken, maar ook de viering van 25 jaar samenwerking en vriendschap tussen beide families. “Mijn vader organiseerde het eerste concert van Günther met Eendracht Aalst”, legt Olivier uit. “Het concert werd zelfs uitgezonden op de toenmalige BRT. Het werd een groot succes en sindsdien trad Günther al tientallen keren op bij ons op evenementen zoals Oostende Koerse, of bij organisaties van de voetbalploegen waarin vader verweven zat.”

Samenwerken met de familie Orlans is altijd leuk

Premières

Günther heeft een aantal premières gedaan bij de familie Orlans. Op Sporting Lokeren organiseerde de familie de première van ‘Special request’ in 1996 en ook de première van ‘Back to swing’ in het Kursaal van Oostende was een groot succes. Günther stond vorige week ook al op het podium in de vernieuwde ACEG arena van de familie Orlans met de show ‘Roots 66’, een roadtrip die hij samen met Guy De Pré heeft gedaan.

“Die samenwerking met de familie Orlans is altijd leuk”, zegt Günther Neefs. “Oostende is ondertussen thuiskomen. Laat één ding duidelijk zijn: zij blijven kampioen om van niets, iets te maken, wat hen ook uniek maakt. Los daarvan ben ik heel graag in de badstad en ik kijk er dan ook naar uit om die 30 jaar op de planken te vieren in de ACEG arena.”

Blue Sky Concerts heeft nog heel wat concerts in petto in de nieuwe ACEG Arena en Kursaal Oostende. Op 4 november staan Jonas Van Geel en Peter Van Den Begin er op de planken, waar ze Nederlandstalige klassiekers in een bigbandjasje stoppen. Drie dagen later is het de beurt aan Bart Herman. Later komt ook nog Willem Vermandere aan de beurt. In december staan Willy Sommers en Dana Winner er op de planken met hun kerstconcerten.

Info: www.blueskyconcerts.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten