Compact Disk Dummies vallen doelbewust in herhaling

Stefaan Van Volcem

Na ‘I remember’ en ‘Matter of Time’ is ‘On Repeat’ de derde single getrokken uit ‘Neon Fever Dream’, het tweede album van de broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem.

‘On Repeat’ is het openingsnummer van de door de media goed ontvangen langspeler ‘Neon Fever Dream’. Voor deze tune kregen de Compact Disk Dummies versterking van Elias Devoldere en Mattias De Craene, respectievelijk de drummer en saxofonist van Nordmann, momenteel misschien wel ’s lands beste jazzrockband.

“On Repeat is tekstueel één van onze favorieten van het album”, klinkt het bij de Dummies. “De thematiek slaat zowel op jezelf muzikaal moeten heruitvinden als op een liefdesrelatie. De tekst is ook bijzonder relevant tijdens deze zoveelste lockdown die een eeuwigheid lijkt te duren.”

Offensief

Deze nieuwe single gaat vergezeld van een zogenaamde lyric video die je op YouTube kan downloaden. Voor het broederpaar, dat ondertussen in Gent woont, lijkt ‘On Repeat’ deel uit te maken van een heus offensief.

Tijdens de Week van de Belgische Muziek enkele weken geleden maakten ze immers een opvallende mash-up samen met Brihang. Hierbij assembleerden ze ‘Steentje’ van de gevierde rapper met Knokse roots en ‘I remember’, hun eigen nummer één in Studio Brussels ‘De Afrekening’. In een kleine maand tijd werd het resultaat van deze unieke samenwerking al ruim 85.000 keer (!) bekeken op YouTube .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.