Arno krijgt hommageconcerten in Brussel en in Kursaal Oostende

© GF
Hannes Hosten

Op 23 april is het een jaar geleden dat de Oostendse muzieklegende Arno overleed. Op donderdag 22 juni organiseert Kursaal Oostende een unieke hommage. Onder andere Patricia Kaas, Melanie De Biasio, Wim Opbrouck, Wim Vandekeybus en Zwangere Guy zullen daarbij een eerbetoon brengen aan le plus beau.

Vorig jaar verloor ons land een absolute Belpoplegende: Arno Hintjens, Oostendse Brusselaar, podiumbeest, enfant terrible van de Belgische muziek… Met één been in Oostende en één been in Brussel uitte Arno zijn liefde voor beide steden. De liefde was wederzijds: zowel in Oostende als in Brussel werd Arno tot ereburger gehuldigd.

“Het was de wens van Arno om een waardevol eerbetoonconcert te krijgen met een line-up van artiesten die zijn absolute zegen kregen. Bestaande uit muzikanten met wie hij in het (recente) verleden muziekgeschiedenis schreef, gloedvol samenwerkte of met artiesten die hij ‘simpelweg’ bewonderde”, luidt het bij Kursaal Oostende. “Die approved list kreeg – in nauw overleg met Arno – op opvallend korte tijd vorm. Arno wist namelijk altijd wat hij wou. En die Arno-approved list heeft het team van de Ancienne Belgique in constant overleg met Arno-rechterhand en bassist Mirko Banovic, zijn vriend en fotograaf Danny Willems én Arno-manager Cyril Prieur zo goed als mogelijk trachten te realiseren. Geloof ons: dichter dan deze Arno Hommage, raken we niet bij le plus beau.”

De concerten vinden plaats in de AB op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Vervolgens reist deze AB- productie door naar Oostende op donderdag 22 juni en krijgt het verhaal dit najaar nog een buitenlands staartje in de prestigieuze Parijse zaal Salle Pleyel.

De ticketverkoop start op woensdag 8 maart om 11 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.