Kunstenfestival Watou klokt af op 23.000 bezoekers

Redactie KW

Kunstenfestival Watou sloot zondag 2 september zijn 38ste editie af met de teller op 23.000 bezoekers, een stijging van 10 % ten opzichte van vorig jaar.

Gisteren 2 september sloten de deuren van de 38ste editie van Kunstenfestival Watou. “De voorbije twee maanden kwamen maar liefst 23.000 bezoekers langs om te genieten van de tentoongestelde selectie beeldende kunst en poëzie over het verlangen en de troost”, zegt Lieselotte Moeyaert van de organiserende vzw Kunst. “Met deze stijging van 10% ten opzichte van de 21.000 bezoekers die de editie van vorig jaar kende, zijn de stad Poperinge en vzw Kunst als organisatoren natuurlijk bijzonder opgetogen. Dat er duidelijk elk jaar steeds meer jongeren en mensen met kinderen de weg vinden naar Kunstenfestival Watou is bovendien veelbelovend.”

Wie het Kunstenfestival in een weekend bezocht, kon ook een van de Zomerzinnen meepikken. “Stichting IJsberg zorgde ook deze zomer opnieuw voor een gevarieerd programma aan evenementen”, vervolgt Lieselotte Moeyaert. “Zo was er onder andere de voorstelling van dichteres Maud Vanhauwaert met live tekeningen van illustratrice Sabien Clement, creëerden enkele illustratoren nieuwe werk tijdens een tweedaagse residentie, had de Troostwinkel bijzondere porties troost in de aanbieding, verwonderde de voorstelling Down Tiger Down jong en oud en waren er boeiende lezingen van onder andere auteurs Bernard Dewulf en Alicja Gescinska.

Kunstenfestival Watou klokt af op 23.000 bezoekers

Er stonden niet alleen gevestigde waarden op de agenda, ook opkomende talenten steunen we graag door ze tijdens Kunstenfestival een platform te geven. Zo groeide het festival de voorbije jaren uit tot een echt belevingsfestival met tijd en ruimte voor ontdekkingen in verschillende disciplines.”

Niet alleen door het groot aantal bezoekers beschouwt vzw Kunst deze editie van het festival als een succes. “De vele positieve kritieken in verschillende media toonden aan dat deze 38ste editie over het algemeen bijzonder gesmaakt werd. Ook heel wat bezoekers uitten hun appreciatie voor de tentoongestelde selectie aan beeldende kunst en poëzie aan het onthaal of via mail en op onze sociale media.

Stad Poperinge en vzw Kunst bedanken in de eerste plaats graag alle bezoekers die tijd vrijmaakten om het parcours te bezoeken en ondertussen ook te genieten van al het andere moois dat Watou en de Westhoek te bieden hebben. Daarnaast ook een bijzondere dankjewel aan alle deelnemende kunstenaars en dichters, zonder hen natuurlijk geen festival.”

“We zien jullie volgend jaar, hopelijk even talrijk, terug voor de 39ste editie van het Kunstenfestival die zal lopen van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september. Tot zo lang kunnen jullie de projecten van vzw kunst en Stichting IJsberg natuurlijk blijven volgen op facebook en instagram”, besluit Lieselotte.

(TOGH)

www.kunstenfestivalwatou.be

www.stichtingijsberg.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.