https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Viva Sara Kunst met grammofoonplaten voor goede doel

Paul De Marez, Catherine Pattyn, Jan Leysen en Ann-Pascale Mommerency. © EDB
Redactie KW

Nog tot en met 16 september zijn 35 kunstwerken met grammofoonplaten te zien in Viva Sara Kaffee. Daarna worden ze tijdens een gala via een kunstveiling verkocht voor het goede doel: Kortrijkse kansarme kinderen. Curator is kunstkenner Jan Leysen.

Al enkele keren nam de familie Deprez met succes het initiatief om een kunstveiling te organiseren voor het goede doel. “Vorig jaar kon de veiling door de welgekende omstandigheden niet doorgaan, maar we zijn blij de draad dit jaar opnieuw te kunnen oppikken”, zegt Catherine Pattyn, moeder van Bart en Peter van Viva Sara Kaffee. “Ik ben tevreden dat er 35 kunstenaars toezegden, en niet de minste.” Zo tekende de volledige kunstenaarsfamilie Vermeersch present: Rik, Tinus, Pieter, Robin en Lowie.

Geen ereloon

Ook kunstenaar Arne Quinze en ontwerper Edouard Vermeulen tonen een kunstwerk. “Ik ben blij dat ik ze over de streep kon trekken (lacht).” Vorige keer bracht de kunstveiling rond pollepels ruim 40.000 euro op voor het goede doel De Kier. “We konden mooie zaken realiseren zoals het ter beschikking stellen aan kansarme jongeren van laptops voor thuisonderwijs, dringende tandheelkundige zorgen of inschrijvingsgelden of kledij voor sportkampen of geld voor het Conservatorium. We zijn actief voor verscheidene Kortrijkse organisaties, maar zeggen nooit aan wie we iets geven, wel wat we geven”, duidt Paul De Marez van De Kier.

De veiling wordt op 16 september gehouden tijdens een exclusieve avond verzorgd door Kapcon, de eventorganisatie van Ann-Pascale Mommerency. “Aan zulke mooie zaken werk ik met plezier mee, het is een schitterend initiatief”, aldus AP. Curator is kunstkenner Jan Leysen. “We kennen allemaal de vastberadenheid van Catherine, om er gekende en bekende kunstenaars bij te betrekken. Mijn taak is de veiling te leiden en de opbrengst hoog te maken. Alle werken zullen een veilingsprijs naar waarde krijgen. Het is ook fantastisch dat de kunstenaars geen ereloon of onkosten vragen”, aldus Jan.

Bod onder omslag

De kunstwerken zijn nog te zien tot en met 16 september in Viva Sara Kaffee. Wie geïnteresseerd is in een werk kan ook een bod doen onder omslag en bezorgen in de koffie- en theezaak op de Grote Markt in Kortrijk. Iedereen kan bieden. “Uiteraard hoop ik dat we heel wat fondsen kunnen werven die erg zorgvuldig en plichtsbewust zullen besteed worden voor kansarme jongeren”, besluit Catherine.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten