Twintig kunstenaars in St.-Pauluskerk in Langemark

We zien de kunstenaars samen de gemeentelijke overheden en burgemeester Dominique Cool. © PCO
Redactie KW

In de St.-Pauluskerk opende Kunstkring 20-10 haar tentoonstelling “Inspiraties”. “Na corona is dit onze eerste “echte” tentoonstelling”, zegt voorzitter Stefan Vanwildemeersch.

Tussen 2 lockdowns in vierde de Kunstkring 20-10 haar 10-jarig bestaan. Het kende zijn ontstaansgeschiedenis in Langemark-Poelkapelle. “De kring ontpopte zich tot regionale speler met een groeiend aantal leden. 5 leden wonen in Langemark-Poelkapelle In februari hadden we onze succesvolle on-line tentoonstelling “Virtualiteit” met duizenden bezoekers en views. Vandaag tonen 20 kunstenaars hun werken in een veelheid van disciplines. Laat je verwonderen tot wat onze leden inspireert, wat ze creatief wensen aan te pakken en vast te leggen in 2D of 3D”, zei voorzitter Stefan Vanwildemeersch tijdens de opening.

“Al zeg ik het zelf de kunstkring heeft een intrigerend logo, een kameleon”, meende cultuurschepen Laurent Hoornaert met zin voor humor. “De kameleon is naar een idee van wijlen Herman Van Brussel en in een ontwerp door Bart Debruyne. De kameleon staat voor het aanpassingsvermogen van de kunstenaar beïnvloed door de veranderende omstandigheden. Dat vermogen werd tijdens het afgelopen corona-jaar op de proef gesteld en leidde naar een virtueel succesvol initiatief.”

De tentoonstelling loopt nog tot zondag 17 oktober in de St.-Pauluskerk, iedere dag van 14 tot 18u.

(PCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.