Stefanie Duyvejonck en Evi Demeyer stellen tentoon: “Uitpakken met onze werken”

Evi Demeyer en Stephanie Duyvejonck pakken uit met hun eerste individuele tentoonstelling tijdens het paasweekend in zaal Concordia. (foto CLY)
Redactie KW

Stefanie Duyvejonck en Evi Demeyer stellen hun werk tentoon tijdens ‘Let’s talk Art’ in het weekend van 30 en 31 maart en 1 april, zeg maar het paasweekend. De tentoonstelling vindt plaats in zaal Concordia in de Tieltsteenweg 4 op zaterdag van 13 tot 18 uur en op zondag en maandag van 10 tot 18 uur.

Stefanie Duyvejonck (40) is beroepshalve aan de slag als schoolhoofd van de Ooigemse basisschool De Vlinders. “Eigenlijk ben ik al van kindsbeen af bezig met tekenen en schilderen. Die hobby heb ik weer opgepikt toen corona toesloeg. Om me wat bij te spijkeren, ben ik lid geworden van de plaatselijke kunstkring ORK net als mijn vriendin Evi Demeyer die ik al kende als collega in Mandelbloesem. Ik ben nu voor het derde jaar lid van de kunstkring en ik moet bekennen dat ik heel veel heb opgestoken dankzij de gouden tips van lesgever Georges Schelstraete. Hij heeft me vooral leren kijken. Ik ben vooral bezig met het tekenen van portretten naar model en daar zijn we ook momenteel mee bezig in de kunstkring. Ik heb me intussen een paar technieken eigen gemaakt zoals het tekenen met krijt en het gebruiken van acrylverf.” Of we leuke werken te zien krijgen op haar tentoonstelling. “Dit is mijn eerste expo los van de groepstentoonstelling met ORK. Ik zal een veertiental werken tentoonstellen. Deze expo geeft mij de gelegenheid om eens uit te pakken met mijn werk en het te laten zien aan vrienden en kennissen. Op die manier kan ik ook een beetje werken aan mijn naambekendheid. Als de tentoonstelling meevalt, is het zeker voor herhaling vatbaar. Misschien nog dit: ik werk vooral figuratief en schilder vooral gezichten. Dit keer is het onderwerp geblinddoekte gezichten.”

Mannen in kostuum

Evi Demeyer (41) verdient haar kostje als kleuterleidster in Mandelbloesem. “In tegenstelling tot Stefanie heb ik er wel een artistieke vorming opzitten. Als kind tekende ik heel graag en trok al heel snel naar de tekenacademie van Ingelmunster en Tielt. Tijdens de twee laatste jaren van het middelbaar volgde ik leergangen aan Sint-Lucas in Gent. Intussen ben ik ook al 7 jaar lid van de plaatselijke kunstkring ORK. Ik nam ook al zeven keer deel aan de jaarlijkse groepstentoonstelling van ORK, maar dit is mijn eerste individuele tentoonstelling.” Wat we mogen verwachten op haar tentoonstelling. “In mijn tentoonstelling breng ik vooral mannen in kostuum. Ik ga uit van klassieke werken zoals het laatste avondmaal en stop alle tafelgasten in een kostuum. Ik bewerkte ook een schilderij van Degas’ ballerina’s. Ik zal een vijftiental werken tentoonstellen. Net als Stefanie maakte ik gebruik van de technieken houtskool en acryl.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier