Roeselare zet Ultima-winnaar Alexander in de bloemetjes: “Je bent een ambassadeur voor onze stad”

Alexander Vantournhout werd in de bloemetjes gezet. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De stad huldigde donderdag danser en choreograaf Alexander Vantournhout. De Roeselarenaar won onlangs de Ultima Award voor Podiumkunsten. “Je zal levenslang een ambassadeur zijn voor de stad.”

Alexander Vantournhout (35) bouwde de voorbije jaren een mooie carrière uit als circusartiest, danser en acrobaat. De Roeselarenaar brengt jaarlijks een honderdtal voorstellingen. “Vanochtend werkten we nog aan een nieuwe voorstelling in kunstencentrum Bozar in Brussel, eerstdaags trekken we naar Stockholm. Wat we doen is zo divers.”

Altijd terug naar roots

Vantournhout brak inmiddels helemaal door en werd daarvoor onlangs bekroond met de Ultima Award voor Podiumkunsten. De stad Roeselare zette hem daarvoor ook nog eens extra in de bloemetjes. “Van 2016 tot 2018 was je officieel cultureel ambassadeur van Roeselare, maar eigenlijk ben je dat levenslang voor onze stad. Je keert telkens terug naar je roots. Hoewel je overal ter wereld actief bent, blijf je kijken naar Roeselare”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Alexander is de stad erg dankbaar. “We hebben hier een eigen studio opgestart. Ik wou eerst als artiest straatshows geven, maar het is allemaal zoveel groter geworden. Onze compagnie telt nu al tien vaste medewerkers.” In het bijzijn van zijn familie kreeg Alexander uit handen van de burgemeester onder andere een LP met muziek van Adriaen Willaert en een fles Rodenbach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier