Kunstroute wijkt alvast uit naar augustus

Het enthousiaste team achter de vzw OOkunst in Kortemark.© (Foto Coghe)
Het enthousiaste team achter de vzw OOkunst in Kortemark.© (Foto Coghe)
Redactie KW

De Kortemarkse vzw OOkunst zou in mei 2020 haar 20ste jubileum vieren, maar die feesteditie viel om welbekende reden in het water. Ook in 2021 spelen ze bij de vzw op veilig en wordt met de kunstroute veiligheidshalve uitgeweken naar 7-15 augustus. Dit jaar wordt ook het pittoreske Werken opgenomen in de route.

Voor OOkunst moest 2020 een jubileumeditie worden, met de organisatie van de twintigste kunstroute Maar het coronavirus was een spelbreker. “Jammer, maar het had ook geen zin om een jubileumeditie te organiseren in mineur: zonder buitenlandse kunstenaars, zonder receptie, zonder dag van de kunstenaar en met een argwanend publiek dat bang is om door een ander besmet te worden. Dan maar liever in 2021 een jubileumeditie organiseren die we de gepaste aandacht kunnen geven”, besloten ze toen bij OOkunst.

“Al snel kwamen we echter tot de conclusie dat ook in 2021 de maand mei veel te vroeg ging vallen om onze traditionele kunstroute te organiseren. Daarom zijn we al snel uitgeweken naar 7-15 augustus, in de hoop dat tegen dan alles enigszins normaal zou kunnen doorgaan”, aldus Roger Leyn.

De vzw zet sinds twintig jaar Kortemark op de kaart met kunst op zestien locaties en ieder jaar meer dan tachtig gerenommeerde kunstenaars. Dit jaar werden 86 kunstenaars uit België, Nederland, Frankrijk en Tsjechië geselecteerd met hoogstaande keramiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en diverse installaties.

“Noteer alvast volgende data in de agenda: 7, 8, 9 en 10 augustus en 12, 13, 14 en 15 augustus. De kunstenaars staan na een sabbatjaar te popelen om hun nieuwe creaties aan jullie voor te stellen”, klinkt het enthousiast.

Pittoresk Werken

Elk jaar voegt de vzw nieuwe locaties aan de route toe. “Nieuw dit jaar is al zeker dat we na vele jaren ook onze prachtige, pittoreske deelgemeente Werken aandoen. De Site Museum-Hemelsdaele, het wondermooie Romaans kerkje, het Twiepekot bij tuinaanlegger Piet Casteleyn, en het keramiekatelier Veerle Cokelaere op de Barisdam zijn hiervoor geselecteerd”, aldus het bestuur. “Nog dit: wie de drukte bij de inschrijvingspunten wil vermijden, kan de catalogus vooraf bestellen. Voor vijftien euro plus twee euro verzendingskosten wordt die thuisbezorgd.” (LTK)

Meer info: www.oo-kunst.be/kunstroute.htm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier