Kate Van Waes stelt villa open voor tentoonstelling: “Kunst moet beroeren”

Kate Van Waes bij bronzen beelden van Michel Janssens.© foto Luc
Kate Van Waes bij bronzen beelden van Michel Janssens.© foto Luc
Redactie KW

In de Bosterhoutstraat 1 vind je in de landelijke villa van Kate Van Waes kunstgalerij Art Objects. Tot en met 12 september stelt Kate in het mooie interieur van het woonhuis en in de grote, schilderachtige tuin het werk van enkele hedendaagse kunstenaars tentoon. “Een droom die nu vorm gekregen heeft en gestoeld is op een passie voor alles wat mooi is”, aldus de galerijhoudster.

“Ik heb steeds een passie gehad voor alles wat mooi is, schoonheid zowel in de natuur als in de cultuur”, opent Kate Van Waes (54). “Ik ben de mening toegedaan dat kunst, in de breedst mogelijke zin van het woord, de tijd overleeft. Dankzij kunstvormen als bouwkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, muziek… ontdekken we de ziel van onze voorouders. Kunst blijft nog steeds de polsslag van een samenleving.”

“Na mijn opleiding economische wetenschappen aan de universiteit van Leuven vond ik toch nog de tijd om in avondonderwijs in Kortrijk mij te specialiseren in antiek en dan vooral in zilver, wandtapijten en schilderkunst. Mijn thesis handelde over Belgische designstoelen in de jaren 50. Ik schuimde alle musea, veilingen, verkoophuizen en rommelmarkten af om me in die materie te verdiepen.”

“Ondertussen leerde ik ook heel wat kunstenaars kennen en in 2019 bekroop me de idee om bij mij thuis van start te gaan met een kunstgalerij. Mijn betrachting hierbij is nog steeds kunst financieel haalbaar te maken voor iedereen. Kunst hoeft niet duur te zijn en ik ken nog heel veel kunstenaars die met een echte artistieke bezieling mijn mening delen. Om die reden wil ik al dat moois in een warme, huiselijke omgeving delen.”

Ook open op 24 mei

Tot en met 12 september loopt er bij kunstgalerij Art Objects een tentoonstelling met werk van Olivier Damien, Michel Janssens en Marianne Turck. In de permanente collectie ontdek je het artistiek talent van Nicko, Marc Galle, Nadine Callebaut, Philippe Gouwy, Dirk Demeyere, Piet Duthoit, Gino Lucas, Etham Etemadi, Michal Baratz Koren, Anthony Leenders, Marc Janssens en Coup-de-Foudre. Het bezoek is coronaveilig, mondmasker verplicht.

De kunstgalerij is open op zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur of op afspraak. Uitzonderlijk open op pinkstermaandag 24 mei van 14 tot 18 uur. (LB)

Info: www.artobjects.be ; 0476 20 45 54.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten