https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dit weekend kan je streetart bewonderen in het Magdalenazwembad Kortrijk

Bert Herrewyn, Petra Flamand, Dieter Van Der Ougstraeten en Kelly Detavernier.©JVGK
Bert Herrewyn, Petra Flamand, Dieter Van Der Ougstraeten en Kelly Detavernier.©JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De academie van Kortrijk start in september als eerste in Vlaanderen met een Atelier ‘Street Art’. Dit weekend al, 26 en 27 juni, kan je in de technische ruimtes van het Magdalenazwembad het streetartproject van de studenten Beeldatelier en Illustratie zien.

Het thema is de onderwaterwereld. Het thema is niet toevallig gekozen. “De link met water was snel gelegd want we zitten letterlijk onder het voormalig zwembad in de technische ruimte”, duidt leerkracht Beeldatelier Dieter Van Der Ougstraeten (44) die samen met illustrator en docente Astrid Verplancke het initiatief nam. Via JC Tranzit kwamen ze bij Howest terecht, de eigenaar van het gebouw. “Howest was zeer ingenomen met het initiatief en gaf ons carte blanche en het vertrouwen”, vult directeur van de academie Petra Flamand aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

16 studenten tussen 14 en 16 van Beeldatelier van Dieter Van Der Ougstraeten en 10 volwassen studenten Illustratie van Astrid Verplancke gingen aan de slag. “Ik maakte enkel een paar schetsen, de rest was voor de studenten. We hebben de beide muren verdeeld. Voor de studenten illustratie van Astrid is het interessant om ook eens op groot formaat te kunnen werken”, zegt Dieter die ook striptekenaar en illustrator is. “Ze hebben het project perfect uitgewerkt en mochten hun fantasie de vrije loop laten, wat goed gelukt is.” Tezelfdertijd wordt er ook eindejaarswerk getoond van alle leerlingen.

Het project in de Magdalenazwemkom is de aankondiging van het nieuw Atelier Street Art dat in de Academie start op 1 september. “Velen van de studenten die meewerkten hebben dit nog nooit gedaan. Het is fantastisch wat er hier gepresteerd werd. Streetart leeft enorm in Kortrijk, dat is ingebed in de stad. Het is wel geen opleiding vanop de schoolbanken (lacht) . Als student zal je bij de projecten betrokken worden en zelf de locaties moeten zoeken waar streetart kan komen”, aldus Petra Flamand.

“Ons jeugdcentrum Tranzit ondersteunt het atelier Street Art met hun kennis en netwerk. Deze opleiding past perfect binnen onze visie op street art, want zo bieden we onze jongeren nog meer kansen om hun talenten te ontwikkelen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren (Vooruit). “Onze Kortrijkse academie blijft groeien en blijft ook vernieuwend uit de hoek komen. Het streetart-project luidt de start in van het atelier Street Art, waarin leerlingen via verschillende projecten hun passie volledig tot hun recht zullen kunnen laten komen”, besluit schepen van Deeltijds Kunstonderwijs Kelly Detavernier (N-VA).

De tentoonstelling van de eindejaarswerken en het streetart project is te zien in het Magdalenazwembad op 26 en 27 juni van 10 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten