Komense Jazzclub gaat dit weekend open

Heel wat vrijwilligers van de club staken zelf de handen uit de mouwen. © ZB
Jos Remaut

Jazzclub Open Music heeft de handen flink uit de mouwen gestoken : nauwelijks één jaar en twee maanden na de aankondiging dat ze een oud café op de Markt van Komen zouden ombouwen tot een heuse jazzclub, stáán ze er : dit weekend is er de feestelijke opening.

Begin vorig jaar kwam de vroegere discotheek Le One op het marktplein van Komen na 15 jaar leegstand in handen van een nieuwe coöperatieve vereniging, die bestaat uit leden en sympathisanten van de club. Op die manier werd een klein half miljoen euro bijeen gegaard, genoeg om er een eigen jazzclub van te maken. Op voorwaarde toch dat de leden van de club zelf ook de handen uit de mouwen zouden steken. Dat is in de voorbije maanden met groot enthousiasme gebeurd, en nu de werken af zijn en de club opengaat, zal ook de uitbating grotendeels door vrijwilligers gebeuren.

Zoals de naam het zegt, streeft de club een zo groot mogelijke openheid na in zijn programmatie, waarbij het fenomeen jazz zo breed mogelijk wordt benaderd. Dat is ook te merken op de affiche van het openingsweekend, met het trio Manu Hermia op donderdag 28 maart om 20 uur, na de lezing van Marc Danval (in het Frans) over de geschiedenis van de jazz in België. Overdag geeft het trio Manu Hermia ook jazzsessies voor kinderen.

De echte opening vindt plaats op zaterdag 30 maart om 18 uur. Na het officiële gedeelte trekt het tentet Geoffrey Fiorese van leer in de club én de aangrenzende tent. Aansluitend zijn er jamsessies voor al wie er zin in heeft. En ook na het openingsweekend zal het er in de kleine uurtjes soms plezant aan toe kunnen gaan in de nieuwe jazzclub, want er is ook een dansvloer… De nieuwe jazzclub is gevestigd op het Sint-Annaplein 13 in Komen, alle info op www.openmusicjazzclub.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier