Kamping Kitsch in Kortrijk afgelast

Geen vrolijke beelden vanop Kamping Kitsch dit jaar. © CL
Redactie KW

Ook Kamping Kitsch, ‘de dulste fjieste van t’joar’, kan deze zomer door het coronavirus niet doorgaan. “Al valt er ook heuglijk nieuws te rapen want Vicky is zwanger”, zegt organisator John Noseda.

Het olijke duo Marcel en Vicky zijn even onlosmakelijk met Kamping Kitsch verbonden als de kerstman met kerstmis. “Toen we hun heuglijke nieuws vernamen, vonden we het dan ook niet meer dan normaal om deze editie van Kamping Kitsch niet te laten doorgaan. Want een Kamping Kitsch zonder ons eigenste duo, dat is not done. We besloten dan ook om de 10de editie van het grootste verkleedfeestje ter wereld te verplaatsen naar 28 augustus 2021. Dan zullen Marcel & Vicky er ook opnieuw bij zijn en hebben ze zonder twijfel al een babysit gevonden voor hun kersverse spruit.”

Achter de geniale marketingstunt, die aan een negatieve maatregel toch een positieve noot probeert toe te voegen, schuilt dan wel een klein economisch drama. “Kamping Kitsch bracht vorig jaar 20.000 mensen naar Kortrijk”, verzucht de organisator. “Velen hebben ons festival steevast op de agenda staan en wachten dan ook op het moment dat we onze ticketverkoop starten. Die stond voor later dit jaar gepland. De beslissingen die werden genomen, zorgen ervoor dat we nu helemaal geen verkoop kunnen lanceren waardoor onze kas helemaal leeg blijft. We kijken dan ook vol verwachting en hoop naar onze regering. Zonder steun van hen zal het voor ons erg moeilijk worden om de winter te overbruggen en dan wordt het echt wel problematisch”, besluit John Noseda. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier