Jubileumcadeaus voor Tineke van Heule

Naar aanleiding van 20 jaar kunstroute KNOFlook te Heule, schenkt de organisatie Knoflook twee jubileumcadeaus.

Het eerste jubileumcadeau is een street art project dat sinds vorige week op de muur prijkt van eetcafé De Kameleon. Het kunstwerk is gebaseerd op het lied Tineke Van Heule. Hiermee schenkt de werkgroep KNOFlook de Heulse bevolking een blijvend aandenken.

Daarnaast schenkt de werkgroep, als tweede jubileumcadeau, een #MeTineke pasteltekening voor Tineke van Heule 2019 en haar eredames. Ze krijgen een portret getekend door de Antwerpse kunstenares Karien Maes. Met #MeTineke maakte Karien Maes een allusie op de #MeToo-beweging die vanaf 2017 met deze hashtag viraal ging. De Antwerpse kunstenares Karien Maes heeft de kandidaat-Tinekes van 2019 afgebeeld als sterke, zelfstandige, jonge vrouwen die de wereld sterk en vol vertrouwen en soms een beetje uitdagend in de ogen kijken.

De kunstroute KNOFlook, die ieder jaar plaatsvindt in de marge van de Tinekesfeesten in Heule, was dit jaar aan de 20e editie toe. Met 2.000 bezoekers was deze jubileumeditie een succes. 27 kunstenaars exposeerden gedurende 2 dagen op 14 locaties in het centrum van Heule.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.