https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jacques Brel wordt geen ereburger: “Band met Oostende is te dun”

Redactie KW

Er komt geen postuum ereburgerschap voor Jacques Brel. Ook een straat of plein komt er niet omdat de band van Brel met Oostende volgens de stad ‘te dun’ is.

Het was Luk Ferdinand die de aanvraag indiende bij de stad. Ook in Brugge loopt een gelijkaardig verzoek. Hij kreeg de steun van 16 bekende Oostendenaars, onder wie Herr Seele, Iwein Scheer en de twee nog levende ereburgers Raoul Servais en Arno.

Zijn verzoekschrift werd behandeld in de gemeenteraad. Oostende beaamt de waarde en het belang van Brel voor het Vlaamse culturele leven: “Hij heeft een beperkte band met Oostende omdat hij les volgde aan de Zeevaartschool en een lied wijdde aan Oostende. Er zijn heel wat zangers die een lied schreven over Oostende en er verbleven. De band van Brel is te dun voor een blijvende, duurzame en structurele erkenning.”

Meer empathie verwacht

Ook een straat of plein voor Brel komt er niet om dezelfde reden. Luk Ferdinand reageert scherp: “Ik moet nog bekomen van de verbijstering. Het is triestig. Ik had meer empathie verwacht van de stad.” (

EFO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.