Iedereen uit de bol op zesde Night of the Music in Zonnebeke

De Zonnebeekse fanfare gaat de uitdagingen niet uit de weg. Op zaterdag 8 december wordt ‘t Zonnerad omgetoverd tot een ware muziektempel voor de zesde editie van The Night of the Music.

De zesde Night of the Music met v.l.n.r.: Kathy Vandewiele, Jan Pauwels, Dominique Dewulf, Lieven Dejonckheere, Lieven Vandewiele, Jeroen Delie, Johan Degryse en Jimmy Bol. © Foto ZB

“Iemand die tegen je zou zeggen dat je ooit nog eens compleet uit je dak zou gaan bij fanfaremuziek, zou je voor gek verklaren. Toch zal dit zeker gaan gebeuren… als je tenminste komt naar the Night of the Music“, verzekeren de leden van de werkgroep die bestaat uit Johan Degryse, Lieven Dejonckheere, Lieven Vandewiele, Jan Pauwels, Jeroen Delie, Jimmy Bol, Dominique Dewulf en Kathy Vandewiele

“Dit jaarlijks organiseren is onmogelijk daarom kozen we voor om de twee jaar. Het is en blijft een uitdaging, want artiesten live begeleiden met een fanfare is niet evident. Heel wat uurtjes repetitie zijn nodig, maar de gedrevenheid bij onze dirigent en onze muzikanten is groot”, aldus voorzitter Lieven Dejonckheere. “Tijdens de vorige edities was het publiek laaiend enthousiast en met quasi zekerheid kunnen we zeggen dat dit ook nu het geval zal zijn. Dergelijke productie op poten zetten, is zeker niet goedkoop, vooral wat belichting en geluid betreft. Gelukkig konden we de nodige sponsors op de kop tikken die ons initiatief een warm hart toedragen.”

Sterk vocaal

The Night of the Music is een aaneenschakeling van licht klassieke muziek, pop, schlagers enzovoort. De Koninklijke fanfare, versterkt met band en backing vocals onder de leiding van dirigent Dominique Dewulf, neemt het instrumentale deel voor haar rekening. De 60-koppige fanfare zal het publiek verwennen en verbazen met muzikale hoogstandjes. Maar er is een heel grote sterke vocale inbreng van Nick Beernaert, Heleen Counye, Stephanie Muylle, Hanne Nollet, Franky Pluym, Sara Vandekerckhove, Nico Vantomme en Robin De le Rue. Ook publiekslieveling Oleg Jagger, die er van bij de eerste editie bij was, is opnieuw present. De presentatie van de avond is in handen van Jan Vandoolaeghe. Een volle zaal, een ijzersterke mix van pop, klassiek, licht, geluid, het Koninklijk fanfareorkest Sint-Cecilia Zonnebeke en diverse topartiesten. The Night of the Music heeft plaats op zaterdag 8 december om 20 uur in ‘t Zonnerad.

(NVZ)

Kaarten kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via www.night-of-the-music.be of op het secretariaat, via gsm 0478 53 40 19.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.