https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Haal lokale kunst in huis via Art Shelter

Pieter Clicteur.©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur GLO
Pieter Clicteur.©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur GLO
Gillian Lowyck

Met Kunst Kiosk lanceert Art Shelter een bijzonder nieuw project. Lokale kunstenaars presenteren hun werk in de vorm van een artistiek cadeau. Wie dat wil kan er een persoonlijke boodschap aan toevoegen.

Kunst Kiosk is een initiatief van Art Shelter. “Art Shelter werd opgericht in 2016”, vertelt Leen Ghesquière. Het is de bedoeling om een brug te bouwen tussen de culturele/artistieke – en de bedrijfswereld om artistieke projecten van niveau te begeleiden. “Daarnaast werken we met een terugverdienmodel. Eventuele winst wordt altijd opnieuw geïnvesteerd in de projecten.” Art Shelter ken je onder meer van textielkunstwerk Zeeenzucht in De Grote Post en Reflector op het strand.

Vandaag heeft Art Shelter een nieuw project uitgewerkt. “In 2020 hebben we heel veel tijd gehad om na te denken”, gaat Leen verder. “Voor heel wat kunstenaars is het vandaag geen gemakkelijke periode. Daarom gingen we op zoek naar een manier om kunst extra in de kijker te zetten. Met Kunst Kiosk kunnen mensen een afdruk van een werk van een kunstenaar kopen en dat als cadeau opsturen. Ze kunnen er ook een gepersonaliseerde boodschap aan laten toevoegen.”

Het lokale is belangrijk binnen dit project. De kunstenaars die deelnemen hebben allen op een of andere manier een band met Oostende. “Het lokale is belangrijk”, bevestig Leen. “Het gaat over mensen die geboren zijn in de stad, of er vandaag wonen. Iedereen die wil, kan trouwens deelnemen aan het project. Ook voor jonge en minder bekende artiesten hebben we een plaatsje. Onze talentspotters beoordelen onafhankelijk de werken.”

Kunstenaars kunnen deelnemen met elk tot drie werken, gaande van poëzie en kortverhalen, tot illustraties, foto’s, cartoons, collages, songteksten en partituren. Klaar Sterckx, Pieter Clicteur, Augustijn, Sébastien Conard, Jan en Emma Ducheyne, JOOK, Daan Borloo & Joachim Mares, Yel Ratajczak, Anne Marie Van Herck en Johanna Van Parijs nemen alvast deel.

“Het is de bedoeling dat we dit project ook na de coronacrisis blijven verderzetten”, zegt Leen Ghesquière nog. “Van zodra het mag en kan, organiseren we graag een tentoonstelling met de werken. Zo kan wie een afdruk kocht, het originele werk ook bewonderen.”

De werken zijn te koop via www.art-shelter.be en de Facebookpagina van Art Shelter. Het is de bedoeling dat het aanbod steeds wordt aangevuld met nieuw talent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.