Geen Breinings Revuetje in 2020

Een delegatie van het revuebestuur met uiterst rechts Glenn Dangreau en Alain Lynneel. (foto MM)
Redactie KW

“Met spijt in ons hart en na overleg met alle leden hebben we beslist om de revue dit jaar niet te laten doorgaan.” Met die boodschap trokken Alain Lynneel en Glenn Dangreau deze week definitief een streep door de editie 2020. “Er zijn niet alleen de huidige coronamaatregelen, we weten ook niet wat er in het najaar op ons afkomt”, aldus het olijke, zij het vandaag enigszins treurende, revue-duo.

Ieder jaar zitten Glenn Dangreau (schepen Sas) en Alain Lynneel (schepen Torre) in juli samen om de nieuwe revue op het getouw te zetten. “We hadden de rode draad voor ons verhaal al een tijdje klaar en wisten ook al precies waar we naartoe wilden met de revue 2020“, geeft Glenn Dangreau aan.

Niet inboeten op kwaliteit

“We beseften echter al snel dat we onder de huidige coronamaatregelen maximaal 123 mensen konden toelaten per vertoning”, pikt Alain Lynneel in. “De vrees groeide dat de productie 2020 financieel moeilijk haalbaar zou worden maar we hoopten enkele weken geleden toch nog op een verbetering van de situatie en een versoepeling van de maatregelen. Maar die maatregelen zijn ondertussen echter nog verstrengd. We zouden nu maar 100 toeschouwers per vertoning meer mogen toelaten. Omdat het hoogst onzeker is hoe de situatie voort zal evolueren, hebben we samen met het bestuur en alle leden beslist om de revue af te gelasten. We willen geen 300 of 400 toeschouwers een lach bezorgen maar 1.300 of 1.400, zoals we gewoon zijn.”

“Er komt heel wat kijken bij een revue: teksten schrijven, attributen zoeken, decorstukken maken, een leuke affiche ontwerpen, muziek selecteren, liedjes schrijven, kledij zoeken voor meer dan 30 spelers, sponsors zoeken, filmpjes maken…”, gaat Glenn voort. “We wilden ons publiek als vanouds een prachtige revue schenken. Maar op deze manier lukt dat niet, want ook repeteren is niet evident onder de huidige omstandigheden.”

We willen geen 300 of 400 toeschouwers een lach bezorgen maar 1.300 of 1.400, zoals we gewoon zijn

Alain Lynneel beseft dat het ook voor de sponsors geen gewoon jaar is. “We hebben hen nodig, want een revue zoals we de laatste jaren neergezet hebben, kost handenvol geld. We willen niet inboeten op kwaliteit en willen de mensen graag elk jaar horen zeggen: ‘Amai, goed gevonden toch weer!'”

Glenn Dangreau en Alain Lynneel realiseren zich dat de beslissing om de revue te annuleren een leemte achterlaat. “Het is voor onze grote revuefamilie een trieste zaak maar uiteindelijk begrijpt iedereen de beslissing wel. Ook onze trouwe toeschouwers zullen allicht verweesd achterblijven eind dit jaar. Maar de gezondheid is en blijft het belangrijkste en we willen dat iedereen, zowel onze spelers, medewerkers als kijkers, deze periode goed doorkomen.”

Broeden op een stunt

Schepen Sas en Schepen Torre willen hun reputatie van olijk duo niettemin getrouw blijven en broeden intussen op een stunt. “We zijn bezig met iets wat coronaproof is. We zijn onze fans en sponsors niet vergeten. Er komt iets aan… Je zult er nog van horen op de sociale media en in de pers. Word alvast onze vriend op onze Facebookpagina. Zo blijf je op de hoogte van wat er, ergens in november, aan staat te komen…” (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.