Ensor Academie telt meer dan duizend leden

©Kw Webredactie2 Filmfestival Oostende
©Kw Webredactie2 Filmfestival Oostende
Redactie KW

Het aantal leden in de Ensor Academie heeft in 2020 de kaap van duizend overschreden. Dat is een toename van bijna 30% in vergelijking met 2019.

“Het is een opmerkelijk en hoopgevend signaal en bewijst de bereidwilligheid van onze industrie om sterker uit deze crisis te komen”, klinkt het.

De Ensor Academie is een vereniging voor en door de Vlaamse audiovisuele sector waarin alle creatieve en technische takken van de filmindustrie vertegenwoordigd zijn.

Ook voor De Ensors was het een tumultueus jaar. Door de verhuis van Filmfestival Oostende van september naar januari werd het een extra lang Ensor-jaar, waarin alle majoritair Vlaamse producties die een première kenden tussen augustus 2019 en december 2020 in aanmerking komen voor een felbegeerd Ensor-beeldje.

Geen grote ceremonie

Geen grote ceremonie met 1.500 gasten in Kursaal Oostende, maar wel een alternatieve vorm: covid-proof, zonder een live publiek, en als volwaardig televisieformat. Zowel de versbakken als trouwe leden van de Ensor Academie mogen t.e.m. 3 januari doorheen 21 categorieën stemmen op hun concullega’s om de genomineerden te bepalen.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een speciale awardceremonie in televisieformat, dat voor het eerst door heel Vlaanderen integraal te volgen zal zijn op zaterdag 23 januari (om 22u15) op Canvas.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.