Zwembad Kuurne wordt 50 en viert met festival in september

© NS
Redactie KW

Het Kuurns zwembad is 50 jaar jong en dit zal de komende maanden met diverse activiteiten worden gevierd. De apotheose van deze gouden zwembadverjaardag staat gepland op zaterdag 17 september met een heus festival.

Het zwembad kent een rijke geschiedenis. Op 16 september 1972 openden voor de eerste maal de deuren onder het toeziend oog van toenmalig burgemeester André Deylgat en Gaby Ottevaere als zwembadbeheerder. “In ons Kuurns zwembad leerden reeds generaties zwemmen of ze kwamen er ontspannen of sporten”, vertelt schepen van sport Jan Deprez.

“Bij de opstart waren in het zwembad vier redders en een poetshulp aan de slag. Om het zwembad ook toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen werd 20 jaar geleden geïnvesteerd in een stoellift, die ondertussen ook een update kreeg. Naast het jaarlijks grote onderhoud en de nodige herstellingen onderging het zwembad ook al twee grondige renovaties en werd in 1985 voorzien van een nieuw dak.”

Blijven investeren

Vorig jaar kondigde het gemeentebestuur van Kuurne nog aan dat het verder zal blijven investeren in het zwembad zodat het verder kan open blijven en voldoen aan de milieuvoorwaarden van de VLAREM-wetgeving.

In 2019 beleefde het zwembad een topjaar met niet minder dan 83500 bezoekers. “Twintig jaar terug vierden we al het 30-jarig bestaan van ons zwembad met een dag vol activiteiten en plezier”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Gezien we dit jaar toe zijn aan de gouden verjaardag van het zwembad mag dat iets meer zijn en maken we er meteen een feestjaar van, waarbij we elke maand een prikactie voorzien.”

“Niet elke actie zal echter aangekondigd worden. Zo maken we iedereen warm voor de grote dag! We zullen dan ook onze zwemmers en bij gelegenheid -onze inwoners- op geregelde tijdstippen verrassen. Vaker komen zwemmen is dus de boodschap voor de komende maanden!”

Valentijn

De eerste actie wordt voorzien op Valentijn met een 1+1 gratis. Om de sfeer helemaal optimaal te maken worden die dag de lichten gedimd en wordt de onderwaterverlichting geactiveerd en dit in combinatie met honderden kaarsjes en diverse deuntjes romantische muziek.

Via de website van de gemeente Kuurne zullen op regelmatige tijdstippen de overige acties worden aangekondigd. De apotheose van deze gouden zwembadverjaardag staat gepland op zaterdag 17 september met een heus festival.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.