https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel belangstelling voor herstart Depart XXL

v.l.n.r.: Kelly Detavernier, Axel Ronse, Hans Vandenberghe, Sofie Vermandere, Franceska Verhenne.© JVGK
v.l.n.r.: Kelly Detavernier, Axel Ronse, Hans Vandenberghe, Sofie Vermandere, Franceska Verhenne.© JVGK
Redactie KW

Depart XXL, het eerste coronaveilig evenementenplein van ons land in Kortrijk, staat te popelen om opnieuw open te gaan. De kalender loopt al goed vol met aanvragen van organisatoren en enkele scholen. “Het is wel nog afwachten of er meer dan 400 personen binnen mogen”, aldus schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).

Na ruim zeven maanden gedwongen stilliggen is Depart XXL klaar om opnieuw de deuren te openen. “We hopen dat het snel kan gebeuren want de aanvragen komen van alle kanten. De kalender loopt al vol tot 2 oktober met nu al elf aanvragen van organisatoren”, zegt beheerder Hans Vandenberghe. “Het is wel wachten op het ministerieel besluit van 9 juni en het veiligheidsoverleg met de stad. We hopen dat we groen licht krijgen om meer dan 400 personen toe te laten”, vult schepen Detavernier aan. “Veel organisatoren wachten ook af of er meer dan 400 mensen binnen mogen: voor organisatoren kan dat een verschil maken om uit de kosten te geraken.” Het coronaveilig evenementenplein werd uitgewerkt door Panama Events met een basisinfrastructuur via 30 gestapelde zeecontainers.

Voor elk evenement

“Depart XXL wordt gratis aangeboden voor kleine en grote organisatoren, zo kunnen zij vlotter inkomsten genereren uit ticketverkoop en baropbrengsten. De infrastructuur bestaat verder uit afbakening, toiletten, een neutrale baropstelling en een bescheiden podium. De algemene setting laat het toe om elk evenement te organiseren”, duidt Kelly.

Behalve organisatoren zijn ook enkele scholen vragende partij: de Rhizo-scholen Lyceum OLV Vlaanderen en Zorgkracht, het PTI en Athena Heule en Drie Hofsteden Kortrijk.

Proclamatie

“We zijn blij dat het hier kan, het is een mooie locatie met veel plaats. Met honderd zesdejaars kom je snel aan een pak volk met ouders en leraars inbegrepen”, zeggen directeurs Franceska Verhenne en Sofie Vermandere van het Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen. “Het is voor onze proclamatie nodig dat mensen fysiek aanwezig zijn. Het is uniek voor leerlingen én ouders. We willen hen op een bijzondere wijze uitzwaaien. We zijn ook blij dat we in Depart XXL ondersteuning krijgen van geluid, klank en beeld en stoelen.” De proclamatie heeft plaats op 28 juni. (PVH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten