Stijn en Audrey bouwen Furnevent voor één nacht om tot discotheek: “Stripshows tussen het publiek”

Stijn Voeten en Audrey Frederic hopen straks zo’n 800 feestvierders aan te trekken. “Van aan de kust, maar ook uit het binnenland.” © WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Onder de noemer The Blitz Projects willen Stijn Voeten en Audrey Frederic de discotheekbeleving van weleer herintroduceren. Niemand minder dan ‘Mr. Zillion’ Frank Verstraeten komt in Furnevent draaien, omgeven door laserstralen en strippers. Alleen meerderjarigen zijn toegelaten en het feestje gaat door tot 5 uur.

Vrachtwagenchauffeur Stijn Voeten (44) en kantoorbediende Audrey Frederic (40) wonen in het landelijke Izenberge, al doorbreken ze de rust daar al eens graag. “Een tweetal jaar geleden nodigden we enkele vrienden uit om te komen feesten rond ons keukeneiland. Ondertussen richtten we een bar in in onze garage, zodat die privéfeestjes alsmaar groter en luider werden. Daarom besloten we om dit voorjaar uit te wijken naar Furnevent, voor de eerste editie van ons project”, vertelt Audrey.

Nostalgie

Het koppel legde de lat meteen hoog met een tweedaagse. “Vrijdagnacht programmeerden we enkele techno-dj’s en op zaterdag kozen we voor meer toegankelijke muziek. Goed voor zo’n 400 feestvierders, verspreid over de twee dagen. We kregen lovende reacties van zowel de dj’s als het publiek en zo hadden we de smaak van het organiseren helemaal te pakken. Kort daarna legde ik diezelfde evenementenhal al vast voor een tweede editie”, lacht Stijn.

Dat vervolg vindt plaats op zaterdag 28 september en blijft nu dus beperkt tot één nacht. “Daarbij rekenen we wel op dubbel zo veel volk, nu de fuifgangers weten wat ze van ons mogen verwachten en dit ook duidelijk doorvertellen. We beloven hen een onvervalste discotheekbeleving, die ongezien is voor onze regio. Zo willen we de jongeren van nu tonen wat zij rond de eeuwwisseling gemist hebben. Maar we mikken toch vooral op de nostalgische clubgangers, die net als wij graag worden teruggekatapulteerd naar die gloriejaren”, zegt Audrey.

Vijf clubs

“Die beleving begint met de dj’s, waarbij we heel trots zijn dat we ex-Zillion-baas Frank Verstraeten en zijn sidekick Tom Leclercq hebben kunnen strikken. Ook Youri Parker en Dimitri Cooman zijn bekende namen, die destijds verbonden waren aan de Cherry Moon. Manu Kenton kun je dan weer kennen van Lagoa en Rafi Khan was de resident-dj van Thé Dansant. Met Suresh hebben we tot slot ook de local legend van de Viking in Oostduinkerke op onze affiche. Zo brengen we dus vijf voormalige clubs onder één dak.”

De notoire spinconstructie en twee van de originele barkrukken uit de Zillion.
De notoire spinconstructie en twee van de originele barkrukken uit de Zillion. © GF

Maar daar houdt het niet op. “Ook het visuele aspect is heel belangrijk voor ons”, pikt Stijn in. “Een zestigtal moving heads zorgen voor lichteffecten in alle hoeken van de zaal en we voorzien ook een meterslange videowall en een verbluffende lasershow. En niet vergeten: twee vrouwelijke en twee mannelijke strippers. Zij zullen dansen te midden van het publiek. Net zoals op de befaamde Zundays in de Zillion; de discotheek die onlangs weer tot leven kwam in een film en een docureeks.”

Techno en trance

Stijn en Audrey zijn zelf nooit in die Antwerpse danstempel geweest, maar ze hebben wel één arm van de notoire spinconstructie in huis en ze konden ook enkele barkrukken op de kop tikken. “Je kan ons gerust grote fans van die hele clubscene noemen, want wij gaan als veertigers nog graag uit en reizen daarvoor zelfs naar het buitenland. Alle dj’s op onze line-up zagen we al meermaals aan het werk. Doordeweeks zoeken we hun sets op het internet, om die dan thuis of onderweg te herbeluisteren”, zegt Stijn.

Je mag je straks vooral aan techno en trance verwachten, die steeds harder wordt naarmate de avond vordert. “We starten om 21 uur en verkregen van de burgemeester de uitzonderlijke toelating om door te gaan tot 5 uur. Het gaat hier immers om een aanzienlijke investering. Elk extra uur aan inkomsten uit de drankverkoop is dus zeker welkom, in de hoop om break-even te kunnen eindigen”, klinkt het nog.

Tickets voor ‘The Blitz Projects’ zijn online verkrijgbaar of in Oud Veurne/Pietje Pek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier