Schepen van Evenementen zet coronamatregelen tijdens Stadsfestival Harelbeke op een rijtje

Schepen Dominique Windels, Hannelore Vanhaeverbeke van Evenementen en Igodt Pascal van Wijkwerking zetten alles nog eens op een rijtje. © (Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In aanloop naar het Stadsfestival Harelbeke op 17, 18 en 19 september zette schepen van Evenementen Dominique Windels (Vooruit) de geldende coronamaatregelen nog even op een rijtje. Dominique kreeg van medewerkers Hannelore Vanhaeverbeke en Pascal Igodts het eerste Covid Safe armbandje dat dan moet gedragen worden: op de Nieuwe Markt en omliggende straten, het Stadspark Peter Benoit en de Schipstraat.

“Corona is nog niet helemaal weg te denken. Om zeker ervoor te zorgen dat alle activiteiten op een coronaveilige manier kunnen verlopen, heb je als bezoeker, vanaf 12 jaar, voor een aantal activiteiten tijdens het feestweekend een Covid Safe polsbandje nodig”, duidt de schepen. “Het gaat over activiteiten waar we veel volk op verwachten, zoals de pré-braderie, Rat Rock en de optredens van Harelbeke Feest, georganiseerd door het Feestcomité Harelbeke. Het Covid Safe polsbandje zorgt ervoor dat we zeker zijn dat iedereen ofwel volledig gevaccineerd is ofwel negatief testte op corona.”

Het polsbandje is gratis en kan je op verschillende plekken in de stad verkrijgen: het stadhuis, de bibliotheek, de sportdienst en het Huis van Welzijn. “Uiteraard zijn we er ons ook van bewust dat sommige mensen niet op voorhand een bandje kunnen komen afhalen. Daarom voorzien we ook op de braderie zelf en dichtbij de ingang van de evenementen mensen die je kunnen helpen aan een bandje.”

Een polsbandje is te verkrijgen op basis van vertoon van je Covid Safe Ticket, een herstelcertificaat of een negatieve test én je identiteitsbewijs. Je moet rekening houden met de geldigheid van het resultaat van de testen (antigenentest 24 uur, PCR-test 48 uur) voor evenementen. Een bandje ophalen voor iemand anders is dus niet mogelijk. Alle info vind je terug op www.harelbeke.be/stadsfestivalharelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier