Reddy Keukens Arena staat centraal in zomerprogramma Veurne

Vooraan schepen Pascal Sticker (links) en Pascal Jacquemyn (diensthoofd Toerisme en Cultuur Veurne) – achteraan schepen Celine Mouton (links) en Michael Lemenu (Cultuurdeskundige Stad Veurne)©Myriam Van den Putte
Vooraan schepen Pascal Sticker (links) en Pascal Jacquemyn (diensthoofd Toerisme en Cultuur Veurne) – achteraan schepen Celine Mouton (links) en Michael Lemenu (Cultuurdeskundige Stad Veurne)©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De vrijetijdsdiensten van Stad Veurne hebben een bruisend zomerprogramma uitgedokterd waarin het podium van de gloednieuwe zomerarena centraal staat. Met man en macht werkt het team van specialist-podiumbouwer 360 Events aan de opbouw van het achthoekige houten amfitheater waar vanaf 15 juni ‘Zoveel Veurne!’ te beleven is.

“Belangrijk was snel coronaveilig kunnen schakelen om zo veel mogelijk bubbels toe te kunnen laten”, zegt Celine Mouton, schepen van toerisme en cultuur. “Nog altijd zitten we op een kantelpunt met de versoepelingsregels, maar nu we vaststellen dat er toch een aantal grote festivals doorgaan, kunnen ook wij al met zekerheid een aantal toppers aankondigen. En we zijn bijzonder trots dat, nog voor de constructie klaar, is we al een massa reservaties van eigen én externe organisaties, scholen en verenigingen, hebben gekregen voor de Reddy Keukens Arena.”

Ketnetband en Willem Vermandere

“Op de zittribune is er plaats voor 200 tot 250 toeschouwers in contactbubbels van 1, 2 of 4. Er staan geen stoelen, dus vragen we bezoekers om eventueel kussentjes of een dekentje mee te brengen. Het complete en heel gevarieerde programma kan je vinden op www.veurne.be/reddykeukensarena . Maar we lichten al een tipje van de sluier: je kan deze zomer de Ketnetband, Xander de Rijcke, David Galle, Cleymans en Van Geel en onze eigenste Willem Vermandere en Maud Vanhauwaert aan het werk zien.”

“We sluiten de feestelijkheden af met Veurne La Fête. Om het coronaveilig te houden, hebben we beslist om de optredens te spreiden over drie dagen: 3, 4 en 5 september. En het publiek mag enkele kleppers van formaat verwachten, maar die namen geven we nu nog niet prijs!”

90.000 euro

Aan de Reddy Keukens Arena hangt een prijskaartje van 90.000 euro, waarvan zo’n 40 % wordt gesubsidieerd, 20 % komt uit de kas van Stad Veurne en de rest wordt betaald door sponsors. De arena wordt eerstdaags nog mooi aangekleed met banners en op de achterwand zullen de logo’s en namen van sponsors staan.

Maar Stad Veurne heeft nog meer in haar mars… “We zetten de zomervakantie in op 27 juni met een kidsfestijn in het Stadspark”, zegt schepen Mouton. “Dat wordt omgetoverd tot een groot speelplein met spelletjes, workshops, muzikale optredens, eet- en drankstandjes… Op 4 juli kan Veurne uit volle borst meezingen tijdens een coronaveilige editie van Vlaanderen Zingt.”

“Voor de woensdagoptredens van Open Kiosk nodigen we iedereen uit voor optredens van veelbelovende artiesten. Visit Veurne zorgt voor gezellige ligzetels en picknickdoeken. Info op www.clubpaviljoen.be . De Zomervariaties die elk jaar worden gespreid over diverse locaties vinden dit jaar in onze zomerarena plaats. En goed nieuws voor Veurn’ Kermesse: die gaat ook door, van 24 tot 28 juli.”

Zwemmen, suppen en kajakken

Pascal Sticker, schepen van sport, voegt eraan toe: “Omdat onze wateractiviteiten in de Vaubanvijver zo’n succes waren vorig jaar, zal het publiek ook nu van dinsdag tot zondagnamiddag kunnen zwemmen, suppen en kajakken in het Vauban-bad. Info op https://veurne.be/nl/vauban-bad . We hebben ook gemerkt dat Veurne meer dan ooit een magneet is voor kusttoeristen, en ook daarop spelen we in met een brede waaier aan fiets- en wandelactiviteiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier