Pop-upbar als alternatief voor Irie Vibes Roots Festival in oude pastorietuin

Op de foto de orgaisatoren van het Irie Vibes Roots Festival met bovenaan Filip Verhaeghe, Timo Christiaens, Patrick Vandermeersch en Adriaan Seynaeve. Onderaan links Cindy Jonckheere en Ofelia Callewaert, Vicky Maekelbergh ontbrak voor de foto. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Greenforward, de vzw achter het Irie Vibes Roots Festival, neemt deze zomer drie weekends lang Samentuin Oude Pastorie in. Daarvoor halen ze nog eens hun Bar Zwanzibar van onder het stof. Zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus zijn er gratis optredens van Wannes Beernaert en Fheeta & the Westfrontband.

“Begin dit jaar werd het duidelijk dat een Irie Vibes Rootsfestival organiseren volgens onze vertrouwde formule ook dit jaar niet zou lukken”, gaat Cindy Jonckheere van de crew van start. “Je kan tenslotte niet verwachten dat het publiek 12 uur lang op een stoel blijft zitten. Behalve veel meer logistiek zou het ook financieel niet haalbaar zijn. Want minder volk toelaten, betekent dat je je prijzen moet verhogen en dat is tegen onze principes.”

Oase van rust

De organisatoren gingen dus op zoek naar alternatieven en daarbij dachten ze aan een pop-upbar. Daarvoor was de festivalweide te groot, maar toen kwam de oude pastorie in het vizier.

“De voorbije Holy Garden Sessions van de cultuurdienst waren een mooi initiatief en bovendien kan je met die centrale ligging rekenen op passanten. Verder is het een mooie gelegenheid om niet alleen mensen van binnen, maar ook van buiten de gemeente aan te trekken. Nog volgens onze principes recycleren we voor de aankleding van de bar materiaal dat we nog liggen hadden, met dank aan ons creatief team”, lacht Cindy.

“Ook de naam en concept Bar Zwanzibar, een kleinschalige en gezinsvriendelijke zomerbar, werd na ruim tien jaar opnieuw van onder het stof gehaald!”

Gratis cocktail

Tijdens het eerste weekend, nu zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus, zijn er gratis optredens van Wannes Beernaert (om 16 uur) en Fheeta & the Westfrontband (11 uur). “Tussendoor zorgt dj Nostalziggy (Siegfried Vuylsteke) voor de sfeer. Er zijn 50 personen toegelaten: vol is vol”, waarschuwt Cindy.

In augustus is er Rock ‘n Roll @ Zwanzibar gepland. Op zaterdag 21 augustus is er open air cinema met de klassieker Grease en op zondag 22 augustus brengt Vicky Maekelbergh (Edewalle) een ode aan de grootste rock ‘n roll klassiekers.

Op 11 en 12 september sluiten ze af met Woodstock @ Zwanzibar. Nog dit: wie zich kleedt naargelang het thema, krijgt aan de bar een gratis cocktail Flaming Rasta.

Meer info over de openingsuren en evenementen op https://www.facebook.com/IrieVibesRootsFestival

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier