https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oktoberfoor in Oostende officieel geopend

Vrijdagavond werd de Oktoberfoor in Oostende plechtig geopend met het traditioneel aansnijden van de beenhesp. Een maand lang is het weer lachen en gieren geblazen. De Oktoberfoor gaat dit jaar door zonder maatregelen. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond werd de Oktoberfoor in Oostende plechtig geopend met het traditioneel aansnijden van de beenhesp. Een maand lang is het weer lachen en gieren geblazen. De Oktoberfoor gaat dit jaar door zonder maatregelen.

Het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Petrus & Paulusplein baden weer van de kermisattracties en dat een maand lang. Van vrijdag 8 oktober tot en met zondag 7 november is de Oktoberfoor geopend. Vorig jaar moesten de foorkramers al na amper tien dagen inpakken en wegwezen, toen de tweede lockdown werd aangekondigd. Het stadsbestuur schold als compensatie de standgelden en het gebruik van de elektriciteit kwijt. Dit jaar gelden er geen maatregelen: geen aparte in- en uitgangen en geen mondmaskers. Bezoekers kunnen dus in normale omstandigheden van hun kermisbezoek genieten.

Geen optocht

Schepen Charlotte Verkeyn, bevoegd voor de kermissen in de stad, sneed de beenhesp aan, een traditie die al tientallen jaren terug gaat. Normaal is er op de openingsdag van de kermis een optocht met reus James voorop. Vervolgens kunnen de deelnemers aan de optocht voor amper een euro per attractie naar de kermis. Dit jaar is er echter geen optocht. Als alternatief voorziet de stad een kortingsdag op 1 november, waarbij alle attracties aangeboden worden aan de helft van de prijs. Op 12 oktober en 5 november zijn er prikkelarme dagen. Die zijn er voor mensen die het wat rustiger willen.

Opgelet: tijdens de kermisperiode, van 7 oktober tot en met 7 november verhuist de donderdag- en zaterdagmarkt tijdelijk naar de Vindictivelaan. De zondagsmarkt verhuist dan weer naar het marie-Joséplein. Er geldt een plaatselijk verkeersverbod op marktdagen.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.