https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe data en nieuwe namen voor Night of the Proms Summer Edition Koksijde

© PD
© PD
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Night of the Proms Summer Edition zal deze zomer plaatsvinden op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 in Koksijde. Ozark Henry, Stan van Samang, John Miles en Bart Peeters werden al eerder aangekondigd. Aan deze affiche worden nu met The Starlings, Sylver en internationale komische fluitist Gabor Vosteen nieuwe topnamen toegevoegd. En dan is er nog één plekje vrij op de affiche….

Het enthousiasme na de eerste editie van Night of the Proms Summer Edition in 2019 was bijzonder groot. Dat bleek ook toen de tweede editie in verkoop ging: alle kaartjes waren in no-time uitverkocht en zo werd een tweede concertdag toegevoegd. Helaas stak corona stokken in de wielen en werd het evenemenet afgelast.

Drie nieuwe namen op de affiche

Vandaag worden aan de affiche ook Sylver, The Starlings en Gabor Vosteen toegevoegd. Singer-songwriters Tom Dice en Kato Callebaut bundelen hun krachten én hun passie voor muziek en voor mekaar. The Starlings staan voor rootsy popmuziek, met een akoestische feel en harmonieën. Songs met een wortel in melancholie, teksten die de hoogte- en dieptepunten van de liefde en het leven belichten.

Door het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ werden ze plots bekend in heel Vlaanderen met oa. ‘Little Submarine’. “Wij kijken er zo naar uit om met een groot orkest op het podium in Koksijde te staan. We kunnen eigenlijk niet wachten om op uitstap naar zee te komen.” aldus The Starlings.

Sylver – het trio met Sylvie De Bie, dj Wout en John Miles Jr. – heeft met ‘Turn The Tide’, ‘Livin’ My Life’, ‘Love Is An Angel’ en ‘Foreign Affair’ flink wat hits op zak om het feestje op gang te trekken. De band kon vorig jaar nog twintig kaarsjes uitblazen en mag dat nu eindelijk komen vieren in Koksijde.

Ook de Duitse klassiek geschoolde fluitist Gabor Vosteen zal van de partij zijn in Koksijde. Met zijn zelfbedachte komische act “Fluteman” brengt hij de grootste klassieke hits op zijn blokfluit, waarin hij op originele manier ook het orkest, dirigente en publiek weet te betrekken.

Aangepaste data

Om aan de geldende maatregelen te kunnen voldoen verhuist de eerder aangekondigde concertdag van donderdag 29 juli naar zaterdag 31 juli 2021. Ticketkopers krijgen vandaag meer informatie per mail toegestuurd via Tele Ticket Service. Omwille van de limieten op bezoekersaantallen dienen de ticketkopers van donderdag 29 juli een keuze te maken tussen de concertdag op vrijdag 30 of zaterdag 31 juli. Wie geen van beide nieuwe data kan, kan een terugbetaling aanvragen, rekening houdende met de regels van het Ministerieel Besluit.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn ontzettend trots dat Koksijde opnieuw de ‘place to be’ is deze zomer voor de tweede editie van Night of the Proms Summer Edition. Het belooft ook dit jaar een spetterende show te worden. Toen anderhalf jaar geleden de eerste artiestennamen werden aangekondigd, verkochten we meteen bijna 8000 tickets.”

“Nu er nog enkele klinkende namen aan de affiche worden toegevoegd, volgt er ongetwijfeld een stormloop op de resterende tickets. Ik kijk ontzettend uit naar een avond vol spektakel en muziek. Bovendien zijn deze twee shows zowat de eerste grote evenementen sinds lange tijd in België. We mogen én moeten weer genieten! En hoe kan dat beter tijdens een concertavond van topniveau in openlucht?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten