Nieuw evenement ‘Wiek Fantastiek’ komt naar jou toe

De eerste editie van ‘Wiek Fantastiek’ vindt plaats op 8 juli in de Vossebeekstraat.© (Foto Coghe)
De eerste editie van ‘Wiek Fantastiek’ vindt plaats op 8 juli in de Vossebeekstraat.© (Foto Coghe)
Redactie KW

Het lokaal bestuur van de gemeente Ichtegem pakt uit met een nieuw cultureel evenement. Het heeft de naam meegekregen van ‘Wiek Fantastiek’ en er hoort een hashtag #WIJKomenNaarJou bij. Daarmee wordt een deel van het concept duidelijk. Het evenement strijkt tijdens de maand juli vier keer neer, telkens in verschillende wijken en buurten om zo cultuur tot bij de inwoners te brengen en de sociale contacten een boost te geven.

“Na meer dan een jaar coronaleed kunnen we eindelijk opnieuw genieten van festiviteiten en cultuur”, zegt schepen van Cultuur Celesta Muylle. “Met Wiek Fantastiek brengen we cultuur, theater, muziek en ontspanning op een laagdrempelige manier tot bij de bevolking. Iedereen heeft recht op cultuuraanbod, maar vaak komen mensen niet in aanraking met cultuur. Nochtans zijn cultuurbeleving en cultuurparticipatie belangrijk. Daarom is ons aanbod kwalitatief en daarenboven volledig gratis. We bieden zelfs water, koffie en thee aan. Het evenement is ook gemeenschapsvormend. Door naar de leefomgeving van onze inwoners te gaan, stimuleren we ontmoeting en bouwen we mee aan het sociaal weefsel van de buurt. We zijn ervan overtuigd dat (nieuwe) buren elkaar op deze manier beter leren kennen en dat inwoners hun wijk zullen herontdekken. Maar ook bewoners van buiten de bezochte wijken zijn welkom, graag zelfs!”

De avond wordt telkens afgesloten met een dj

Kalender

Wiek Fantastiek vindt plaats op 8 juli in de Vossebeekstraat, op 15 juli in de Schrijverswijk, op 22 juli aan De Kouter in Bekegem en op op 29 juli in de Kapelhoek. Elk evenement start om 16 uur en naast een bar en lokale foodtruck zijn er ook heel wat doorlopende randactiviteiten. “Ook onze bakbib is op elke editie aanwezig. Om 17 en 19 uur is er telkens een culturele voorstelling. De avond wordt telkens afgesloten met een dj. Bijkomend detail: Brugge Plus heeft met het gelijkaardige concept Uitwijken verschillende prijzen gewonnen. Wij hebben ons door hen laten ondersteunen voor wat betreft het programma. Voor deze organisatie ontvangen we eveneens een subsidie van Vlaanderen Feest”, besluit de schepen. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier