Kringloopwinkel helpt mensen aan outfit voor Kamping Kitsch

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Kamping Kitsch staat voor de deur en dus worden de meest extravagante outfits van onder het stof gehaald. Voor wie last minute nog moest vaststellen dat zijn of haar tenue niet compleet is, kan nog steeds terecht in Kortrijk. De Kringloopwinkel wierp zich in de strijd als redder in nood met een heuse Kitsch-afdeling.

Een roze cowboyhoed, een glitterpak of een paar schoenen met hoge hakken? Wie de Kortrijkse Kringloopwinkel binnen stapt krijgt reeds een voorproefje van de sfeer die er zaterdag op de festivalweide zal heersen.

“2 jaar geleden besloten we voor het eerst een Kamping Kitsch Corner op te zetten, wat toen meteen een schot in de roos was. Dit jaar, met de terugkeer van het extravagante festival, besloten we opnieuw ons van onze meest kitscherige kant te laten zien.” Jo Vanackere, die instaat voor de marketing en communicatie binnen de Kringloopwinkel, zag hoe de zaak op die manier nieuwe klanten wist aan te trekken.

“En die mensen komen vaak van ver buiten Kortrijk” pikt hij meteen in. “Zo kregen we recent nog een bericht van iemand uit Gent met de vraag of we bepaalde attributen nog liggen hadden. Het zijn vragen die specifiek met het festival te maken hebben en het zijn mensen die we hier anders nooit over de vloer zouden krijgen. Voor ons is Kamping Kitsch dan alvast een goede zaak. Doorheen het jaar sorteren we ook specifiek daarop. Wanneer onze mensen de kledij ontvangen, dan halen ze er meteen de kamping-waardige stukken uit om dan, wanneer het feest eraan komt, te etaleren. De populairste stukken? Vooral kledij uit lang vervlogen tijden doet het goed maar ook plateauzolen blijven een klassieker voor op de weide. Wat het meest bizarre was? Het is natuurlijk een feest waar zowat alles apart is maar hier was het toch even lachen toen tirolerkleedjes snel over de toonbank schoven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier