Kemmel hoopt op alternatieve Zoetemarkt

Amy-June,Anna-Noor en Quinn genieten van verse aardbeien met chocolade tijdens de meest recenten Zoetemarkt in 2019.©Eric Flamand EF
Amy-June,Anna-Noor en Quinn genieten van verse aardbeien met chocolade tijdens de meest recenten Zoetemarkt in 2019.©Eric Flamand EF
Redactie KW

Er komt dit jaar opnieuw een Zoetemarkt in Kemmel. De editie van 2020 werd omwille van de uitbraak van het coronavirus geannuleerd. Dit jaar dan herneemt het Zoetemarktcomité de traditie van een markt vol zoetigheden. “We kunnen geen Zoetemarkt organiseren zoals gewoonlijk maar toch willen we dit jaar graag starten met één van de eerste evenementen hier in Kemmel,” weet voorzitter Danny Polley. De editie 2021 wordt gehouden op de vaste datum van Pinkstermaandag, dit jaar op 24 mei.

Aangezien het coronavirus nog steeds bepalend is over de manier waarop een event georganiseerd wordt laat de organisatie de Zoetemarkt doorgaan op een veilige manier.

“Daarom willen we de looplijn van de Zoetemarkt vergroten, zodat de standen verder uit elkaar komen te staan en de concentratie van het volk niet te groot wordt. En toch willen we de Zoetemarkt aantrekkelijk en gezellig houden. We starten op de opnieuw aangelegde Dries, waarna we de weg vervolgen in het Warandepark tot aan de Technische Dienst en we keren terug richting de nieuw aangelegde parking. Dit alles in een gezellig groen kader waar elke stand zijn plaatsje krijgt op een veilige manier.”

De Zoetemarkt krijgt zo een langere route zodat de bezoekers toch van alle lekkers kunnen genieten. “Door de Zoetemarkt door te trekken naar het park wordt het nog aangenamer voor standhouder en bezoeker. Het publiek zal de nodige richtlijnen meekrijgen aan de start van de georganiseerde Zoetemarkt-wandeling en wordt langs het parcours in goede banen geleid door stewards.”

Vanuit de organisatie vertrok inmiddels de vraag naar de standhouders om langs te komen. “Velen onder hen hebben reeds vorig jaar het standgeld vereffend maar graag hadden we van hen toch nog even bevestiging voor de editie van dit jaar.” Nieuw op de Zoetemarkt van 2021 zijn de Papascouts. Zij bieden de echte Ieperse beschuit aan naar een aloud recept van de Familie Slembrouck.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.