Het is lente in Dranouter met dank aan Borelle

Massa volk op de Borelletocht © Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In Dranouter werd gewandeld, gezongen en gedronken om Koning Winter te verjagen en de lente te verwelkomen. De 49ste Borelle was andermaal een succes en kon droog gewandeld worden. “We hielden een week lang de buienradar in het oog en hadden vlug zekerheid over een droge wandeling,” weet Gerald Gyselinck.

Nu al kijken de vele wandelaars uit naar de editie van volgend jaar. “Dan vieren we onze 50ste verjaardag en moeten we ook rekening houden met de werken in het dorp”, zegt Gerald Gyselink van het Borellecomité. “Dat zal misschien de 50ste editie nog specialer maken. Aan de wandeling zelf verandert er alvast niets.”

De Borelleman was ook dit jaar Steven Reynaert en de Belleman Stijn Dujardin. “We schreeuwen ons elk jaar opnieuw hees en met veel plezier hoor. En in onze verhaaltjes verwijzen we graag naar de actualiteit.” Het borellelied werd door de vele honderden wandelaars enthousiast meegezongen. “Door een technische fout staat strofe 1 als strofe 2 op ons meezingblad maar dat hadden de wandelaars vlug door.”

Op de Borellewandeling was het ook dit jaar uitkijken naar het verbranden van de poppen. “De koppen werden gemaakt door de leerlingen van de gemeentelijke basisschool,” aldus Gerald Gyselink.

Ook dit jaar konden de wandelaars genieten van de Borellekoeken waar in 1 op de 4 koeken de befaamde Patakon zit. Voor heel wat wandelaars is die patakon trouwens een collector’s item geworden. Onderweg was er ook bier en wijn. “Borellebier en Borelle Roselle scoren ook dit jaar goed, net als de Borelle gloeiwijn.”

De Borellewandeling eindigde beneden de Monteberg. Na het verbranden van de reuzepop gingen vele wandelaars op zoek naar een plaatsje in één van de vele horecazaken in en rond Dranouter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier